Hány milliárdot spórolna meg a kormány havonta, ha nem adna segélyt a kisebbségnek?
73
Szerintem azt akarta írni - ami igaz is - hogy egy dolgozó romának nagyon alacsony az esélye arra, hogy jó állást kapjon, vagy hogy egyátalán, mondjuk egy bolti eladói állást megkapjon, ha el akar helyezkedni, de van nem roma eladó, mert előítéletek miatt nem veszik fel/rosszabb munkát kap csak, ugyanakkor, ugyanezek az emberek mondják, hogy nézd meg, egyik sem akar dolgozni/csak takarító lett belőle.
De mondok durvábbat, még ifikoromban a diákönkormányzat tagjaként leendő középiskolásokat felvételiztettem, és volt két roma gyerek, kb stabil négyes bizonyítvánnyal. A velem felvételiztető tanár közölte, hogy márpedig cigányt nem vesz fel.
A kormány most sem támogatja a "kisebbséget". A segélyeket szociális alapon osztják, nem nemzetiségi alapon.
Ha az állam rasszista alapon megtagadná a cigányoktól a szociális juttatásokat, azon valószínűleg sokat vesztene, pl. azért, mert rövidesen nemzetközi szankciókkal sújtanák az országot.
dubiis libertas-nak
Nem tudok ehhez mit hozzászólni, csak a saját tapasztalataimat. Köztisztviselő (most kormánytisztviselőnek hívják) vagyok. Sok roma dolgozik nálunk, soknak felsőfokú végzettsége van. Azért azt se várja már el senki, hogy 8 általánossal, vagy annál kevesebbel fel fogják őket venni bárhová. Ezért ökörség a munkahelyteremtéssel jönni, mert ha munkaerőhiány lenne, ezeket az embereket akkor sem tudnák alkalmazni, mivel a többség közülük gyakorlatilag analfabéta. Vagy max. a nevét tudja leírni. Ezeket a tényeket nem lehet elvitatni. Katasztrofális az aluliskolázottságuk mértéke.
Engem kitartóan érdekel (erre még sohasem kaptam választ) hogy mégis hogyan állapítod meg, hogy ki a kisebbség? Vagy úgy általánosságban elveszed mindenkitől a segélyt? Vagy kiküldesz ellenőröket, akik megbízhatóan, hasra ütéses alapon (vagy, ami valószínűbb, kemény csúszópénzekért) eldöntik, ki számít kisebbséginek, és ki nem?
Vagy mégis hogyan oldanád ezt meg "igazságosan" ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!