Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magánnyugdíj kifizetésének...

A magánnyugdíj kifizetésének választhatóságánál mi az a reálhozam, megint átvernek bennünket?

Figyelt kérdés
2011. febr. 4. 09:49
 1/7 anonim ***** válasza:
A befektetésed hozama, vagyis a tiszta nyereség, amennyit fialt a pénzed (levonva az inflációt).
2011. febr. 4. 10:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Amúgy nem hiszem, h átvernek. Bár ne számíts túl nagy reálhozamra. Nem működtek olyan sikeresen a pénztárak, h olyan nagy hozamod legyen...
2011. febr. 4. 10:16
 3/7 anonim ***** válasza:
51%
Átertek. Mégpedig a pénztárak. Azzal, hogy micsoda fantasztikus nyereséget értek el. Maguknak, de nem neked...
2011. febr. 4. 10:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát nekem 8-9% a hozama , ebből lejön a 4-5% -os infláció , tehát még mindig marad kb 4% amit nyertem rajta .

Szóval nem vágtak át .

Legalábbis nem mindegyik .

2011. febr. 4. 10:34
 5/7 anonim ***** válasza:

A pénztárak nem vágtak át, és nem vágnak át senkit, mert őket köti a szerződés, amit lobogtathat az ügyfél, és a PSZÁF ellenőrzi őket szigorú szabályok szerint.

Aki átvág, az az állam, a politikusaink, a kormányunk, mert nem ellenőrzi őket senki... (már az AB sem...)

Amúgy a pénztárak hiába akarnának neked jó reálhozamot számolni (ami a hozamnak az infláció fölötti része), hiába voltak az utóbbi évben sikeresek, hiába hozták be (akár nagyon is jól) a válságot, a kormány nem fogja engedni, hogy sokat fizessenek ki reálhozamban neked.

Én maradtam, én ezt előre tudtam, ráadásul sok évem van még nyugdíjig, és van éhkoppon nyugdíjsegélyes (és aktív éveiben szorgalmasan több, mint 50 évet dolgozott) nyugdíjas korú (nem nyugdíjas, mert nem kap nyugdíjat, bár elmúlt 70 éves)... Azokban jobban bízok, akikkel olyan szerződésem van, amivel számonkérhetők, és nem ígérgethetnek felelőtlenül...

2011. febr. 4. 15:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem engem nem vert át senki, nekem 466.000 Ft a reálhozamom. de maradtam, szóval nem fizettetem ki.
2011. febr. 4. 21:53
 7/7 anonim válasza:
Tehát van a hozam, amit a te pénzeden kerestek és mégsem azt kapod meg! Mert miért kell levonni az inflációt?
2011. márc. 4. 00:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!