Melós 200000ft. Minimálbérért miért nem kampányolnak a pártok?
Ezt én se értem. Döbbenetesen alacsony nálunk a bérszínvonal, holott a munka termelékenysége nem sokban marad el a nyugat-európaitól. Nem is maradhat, mivel ugyanazok a multik működnek itt is ugyanolyan technológiával mint bárhol máshol, a melós meg ezt kénytelen követni, ha nem akarná, akkor is.
És tényleg egy párt se volt az elmúlt 20 évben, aki foglalkozott volna a bérfelzárkóztatás kérdésével, vagy akár csak megemlítette volna.
Mert kifizethetetlen a 200.000-es munkabér, mint minimálbér.
A minimálbért nem azért kapod, mert termelsz 400.000 forintnyi bevételt egy hónapban, de a főnököd g*ci és benyúlja a maradék 340000-et...
Illetve ahhoz, hogy te a minimálbért megkapd, a cégnek összesen a béreddel együtt majd 120.000 forintjába kerülsz + admin költségek, esetleges caffeteria, fizetett szabadság, betegszabadság... Ez lassan ott van 200.000-nél.
Fel lehet emelni 200K-ra a minimálbért, ha vállaljátok, hogy vagy munkanélküliek lesztek vagy szerencsés esetben feketemunkások.
Nyugodtan be lehet vezetni itt is a nyugat-európai minimálbért, legfeljebb Nyugat-Európában kell majd munkát keresnie mindenkinek.
22:40
"Ezt én se értem. Döbbenetesen alacsony nálunk a bérszínvonal, holott a munka termelékenysége nem sokban marad el a nyugat-európaitól."
A munka termelékenysége általában alacsonyabb itt, mint nyugaton, de nem ez a döntő tényező.
"És tényleg egy párt se volt az elmúlt 20 évben, aki foglalkozott volna a bérfelzárkóztatás kérdésével"
Minden párt foglalkozik vele, csak nekik szakértőik is vannak, ők tehát valamivel többet tudnak a témáról, mint mondjuk te, aki addig jutsz el, hogy leírod a vágyálmaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!