Magyarországon utoljára mikor volt, és előreláthatólag mikor lesz legközelebb népszámlálás?
Valamint ilyenkor mi mindent mérnek föl. ill. rögzítenek az egyes személyekről?
lehet, h nem jó kategória......
2001-ben nem volt átfogó csak egy részleges, ahol sac/kb alapon megkérdeztek pár ezer embert.
Átfogó utoljára 1990-ben volt.
A kérdőív meg ilyen volt 2001-ben:
20:55
Szívem szerint én is az 1990-et írtam volna az utolsó népszámlálásra (majd' egy órát kérdezett akkor a felmérő), de a népszámlálás.hu-n ez volt...
Ezekszerint meg kell követnem a Kérdezőt az egyperces gugli keresés kijelentésem miatt? :)
hát a gugli szolgáltatásait a kérdés föltevése előtt természetesen én is igénybe vettem, de nem sikerült teljesen egyértelmű információkat találnom, ezért írtam aztán ki ;)
egyébként köszönöm a válaszokat, tehát, amint látom, tkp. minden apró részletet rögzítenek az adott személyről.
Még az érdekelne, h van-e vmi kötelező jellege a kérdésekre való válaszadásnak, vagy pl. azt, amit vki nem szeretne közölni, azt kihagyhatja?
Egyébként meg érdekes az a rész, ahol a nemzeti hovatartozást/kötődést kérdezik, és megjegyzik, h kérdésenként max. 3 válasz jelölhető meg....dehogy tartozhat vki 3 nemzetiséghez ?! :O
Egyébként meg szabadon választhat mindenki, h minek vallja magát.....?
Pl. Orsós Húán, ha úgy tetszik neki, magyarnak vallja magát, Schöfenhöefferer Bálint pedig .....mondjuk horvátnak?! xD
Én is hallottam,hogy idén lesz népszámlálás.
Régen a kérdéseket két csoportba osztották.
Az egyikre kötelező volt válaszolni, a másikra nem.
A kötelező a személyes adatok és az életvitellel kapcsolatos adatok voltak.
A nem kötelezőben volt a nemzetiségre,vallásra és már nem emlékszem,hogy m ég mire.
A 3 nemzetiséget én sem értem egészen.
De pl. lehet,hogy valakinek az apja német,az anyja román,de itt született. Az esetleg vallhatja magát mindháromhoz tartozónak.
Kérdező!
"Orsós Húán, ha úgy tetszik neki, magyarnak vallja magát, Schöfenhöefferer Bálint pedig .....mondjuk horvátnak?!" LOL!!!
Baxki, az Orsós Huánon még mindig röhögök! :)
Kb. hasonló, mint a régi viccben a Kolompár Winettou...
Egyébként pedig mindenki annak jelöli be magát a népszámláláskor a hovatartozásának, aminek érzi/mondja magát...
:D
Mondjuk ezt az Orsós Huánt most nem úgy puffra találtam csak ki, hanem az egyik rokonom óvónő, és a csoportjában volt néhány éve egy konkrétan Orsós Huán-Kárlosz :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!