Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nyírja ki a FIDESZ a...

Miért nyírja ki a FIDESZ a magyar filmet?

Figyelt kérdés

Ha jól értettem ebből a cikkből, a hatalomra jutásuk óta egyetlen játék- vagy dokumentumfilm sem készült, halódik a filmszemle, megvonták a pénzt a forgalmazástól is. Én sajnálom ezt, mert engem érdekeltek (volna) a magyar filmek, és ez egy olyan terület, ahol kis ráfordítással nagyot lehetne alkotni. Legalábbis az átkos szocializmusban ez még sikerült... Teljesen a semmiből persze nem megy.

[link]

2011. febr. 1. 17:37
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
20.33: Hát ha akarnák, biztos lenne. Ha stadionra van x milliárd, a filmgyártás se kerülne sokkal többe. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy most kiéheztetik az említett régi garnitúrát, és ha azok eltűnnek, visszaszorulnak, akkor újra lesz pénz már másoknak.
2011. febr. 1. 20:40
 12/27 anonim ***** válasza:
47%
Hát inkább stadionra legyen pénz mint filmekre 5 év után ki emlékszik már rá milyen csodás filmet készítetek régen.Stadion legalább 30 évre készül
2011. febr. 1. 20:56
 13/27 anonim ***** válasza:
48%

"a több mint fél évszázados díj életében "

"Idén is kiosztották az 1962-ban életre hívott Magyar Filmkritikusok Díjait"

Néphazi, na... (2011-1962=49<50)

2011. febr. 1. 21:02
 14/27 A kérdező kommentje:
Hát azért vannak emlékezetes filmek is. Nekem ilyen a Tanú, vagy a Hannibál tanár úr, meg mások is. Ez tényleg egy döntés, egy választás kérdése: Kinek a film, kinek a stadion.
2011. febr. 1. 21:04
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Most tették be Andy Vajnát valami főhelyre.
2011. febr. 1. 22:59
 16/27 anonim ***** válasza:
65%

"Ha jól értettem ebből a cikkből, a hatalomra jutásuk óta egyetlen játék- vagy dokumentumfilm sem készült, halódik a filmszemle, megvonták a pénzt a forgalmazástól is. "

Nagyon helyes, ne költsék az adófizetők pénzét nézhetetlen, pocsék magyar filmekre.

Sokkal sürgősebb feladatai vannak az államnak, mint a tehetségtelen magyar filmesekbe önteni a pénzt. Ezt azt hiszem, nem nehéz belátni.

A következő terület, ahonnan meg kellene vonni a támogatást, a sport, főleg a futball. Kár, hogy fociőrültek vannak kormányon.

2011. febr. 2. 10:27
 17/27 anonim ***** válasza:

21:04

"Nekem ilyen a Tanú, vagy a Hannibál tanár úr, meg mások is"

40 évesnél újabb példa van? :))))

2011. febr. 2. 10:29
 18/27 anonim ***** válasza:
74%
A nyomozó például, de már korábban is felsoroltak több határozottan szórakoztató újabb filmet.
2011. febr. 2. 10:42
 19/27 anonim ***** válasza:
58%
amúgy meg akik a focira köpködnek, hogy az se kapjon támogatást: rendre nem is kap. A vidéki csapatokat szokta támogatni a helyi önkormányzat, ahol ők döntik el, mire költenek, államilag csak a Loki stadionjára megy, meg a Videoton új befektetőinek "jutalmazására". Ezen a két pártcsapaton kívül a magyar focit nem nagyon támogatja az állam.
2011. febr. 2. 10:45
 20/27 anonim ***** válasza:

ma 10:42

Az "A nyomozó" kb. a hollywoodi átlagszintet hozza. Ilyenből naponta 100 készül Amerikában, anélkül, hogy ez a magyar államnak milliárdokba kerülne.

2011. febr. 2. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!