Miért nyírja ki a FIDESZ a magyar filmet?
Ha jól értettem ebből a cikkből, a hatalomra jutásuk óta egyetlen játék- vagy dokumentumfilm sem készült, halódik a filmszemle, megvonták a pénzt a forgalmazástól is. Én sajnálom ezt, mert engem érdekeltek (volna) a magyar filmek, és ez egy olyan terület, ahol kis ráfordítással nagyot lehetne alkotni. Legalábbis az átkos szocializmusban ez még sikerült... Teljesen a semmiből persze nem megy.
Már hogyne készült volna szórakoztató (hangsúlyozom szórakoztató!) magyar film 2000 után! Bár egyik sem közelíti meg a nagy hollywoodi filmeket, de hazai szinten igenis - mintmár írtam - is szórakoztatóak:
- Csak szex és más semmi
- Tibor vagyok, de hódítani akarok
- Üvegtigris 1,2
- Valami Amerika
- Apám beájulna
- Magyar vándor
- Sorstalanság
- Meseautó
- Egy szoknya, egy nadrág
- Kontroll
Nahh, (a teljesség igénye nélkül) hirtelenjében ennyi... Mindegyiket láttam és tényleg kellemes kikapcsolódás volt valamennyi!
A FIDESZ pedig kinyalhatja!
Ez így van a focit sem kéne támogatni sosem tudnak nyerni hiába hozzák nigériából az egyre jobb játékosokat támogasák a klubbokat az életerős szurkolóik.
Felsorolt filmek közzül a sortalanságot kivéve nagyon gagyi mind.
Vannak nagyon jó mai magyar filmek, a Fidesz bekaphatja. A színházakat is teljesen kinyírja, de bezzeg a Retek klub meg ezek maradhatnak -.-
És vannak mostani színvonalas hazai filmek:
Kaméleon
Bibliotheque pascal
Fehér tenyér
Pál Adrienn
Kontroll
Hídember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!