Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem lehetett független...

Miért nem lehetett független köztársasági elnököt választani?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy ez így kedvező a Fidesznek, de az alkotmány szerint a köztársasági elnök független.
2011. jan. 29. 20:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

Azért, mert egy szuverén, tiszta erkölcsű, értelmes ember nem írna alá olyan törvényeket, amikben visszamenőlegesség érhető tetten, és amelyeket az Alkotmánybíróság egyszer már visszadobott.

Ez a játék nem babra megy. Ezért fel kell Schmitt Pált akasztani. Ezt a szentségtörést csak az ő és a fideszes illetve kdnp-s képviselők vérével lehet lemosni. Tízmillió magyar jogbiztonságának ilyetén felszámolása halálos bűn.

Senki és semmi nem kényszerítette őket arra, hogy ekkora bűnt elkövessenek. Ugyanakkor figyelmeztette őket az egész értelmiség, szakma, nemzetközi sajtó, európai politikai elit.

Azt, hogy kötelet kell rakni a nyakukba, csak maguknak köszönhetik. Nem azért mondom ezt, mert egy vérszomjas pszichopata vagyok (nem vagyok az), hanem azért, mert tudom, hogy az emberi jogokat, a jogállamiságot és a demokráciát minden áron meg kell védeni, és komoly, szándékos sérelmét példás szigorral kell megtorolni. Ez a demokrácia és a jogállamiság záloga. Így ment ez miden országban, ahol már megszilárdultak ezek az értékek.

Sajnálom őket, de ha ezt megúsznák, tízmillió magyar embert kéne sajnálnom.

2011. febr. 6. 19:33
 12/16 anonim ***** válasza:
44%
Engem ne sajnálj. Sajnálni a szerencsétleneket szokás. Meg aki ilyeneket ír.
2011. febr. 6. 20:49
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
A köztársasági elnököt is csak a parlament választja, az meg mint tudjuk nagyrészt nem függetlenekből áll. A független köztársasági elnök kívánalma pedig csak a képviselők szabálytiszteletétől, erkölcsi kötelességétől függ. Nyilván könnyebb felrúgni az írott, de tulajdonképpen íratlan szabályokat és egy olyan elnököt választani meg, akinek nincsenek meg a kellő alkotmányjogi ismeretei, főnöke csak a Jóisten és Orbán Viktor, és minden pártdöntést bólintással szentesít.
2011. febr. 6. 20:49
 14/16 anonim ***** válasza:
BUTA Kapitalisták!
2011. febr. 7. 13:04
 15/16 anonim ***** válasza:
Az "Országos Vezérnek" olyan ember kellett, aki zsarolható. A jelenlegi elnökünk ennek a feltételnek pont megfelel. A kommunista rendszerben párttitkár volt (ezeken az oldalakon olvastam, hogy talán jelentéseket is írt - ha igaz), Félti az állását és a néhány aláírásáért járó másfél milliós fizetését. Ennyi haviért én mindent aláírnék és a pénzből vennék egy műgerincet, legalább az legyen egyenes.
2011. febr. 7. 20:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Mert ha lenne ilyen és megválasztanák akkor addig lenne független míg valamelyik párt nem kezdi pénzelni,hogy az ő elképzelése alapján csináljon mindent.
2011. febr. 7. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!