Egy erdélyi fidesz-közeli, ismert politikus már odáig merészkedett, hogy a szavazati jog mellett gyest és gyedet kell adni azoknak, akik felveszik a magyar állámporgárságot. Ehhez mit szóltok?
A fentieken kívül az EÜ minisztérium gyógyszert,védőoltást küld az erdéyi magyaroknak,-Kossuth rádió tegnap déli adása-ezzel nem is lenne probléma,de nálunk már az idősek nem tudják kiváltani a gyógyszereket,nem tudnak a hálapénz megléte miatt elmenni orvoshoz.A kormány csökkenti a gyógyszerek hozzájárulását!
Nem pofátlanság ez?Az ilyen politikával azt fogják elérni,hogy a már meglévő ellentétet-erdélyi és itteni magyar között-még jobban fokoni fogják!
A válasz írója 93%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:05
Ismét felhívnám a figyelmedet, hogy nem az ÁLLAMPOLGÁRSÁGRÓL szól a kérdés, hanem az esetlegesen ezzel járó juttatásokról.
"Bizonyos idejű munkaviszonyhoz köti a folyósítását. Ha beszámítják pl. az anya Erdélyben megszerzett munkaviszonyát,akkor folyósítható részére a Gyes."
Azért folyósítható, mert a bizonyos idejű munkaviszony alatt fizetett bizonyos összegű adót és járulékot a magyar állam számára. Tehát külföldi állampolgár külföldi munkaviszonya nem játszik. Ilyen alapon adhatnánk gyest a fél usának és teljes kanadának is.
"Nem a mi hibánkból kerültünk ide, szóval ha kapunk állampolgárságot az csak a jogos jussunk."
Akkor lenne jogos jussod ha adóznál. Addig csakis kuss a neved!
először is ez csak azoknál a véglényeknél vált ki gyűlöletet akik nem tud továbblépni azon, hogy "mé' nem nekem adja a pé'zt"
másodszor én úgy tudom, hogy ez még egy csak egy ötlet és ha be is vezetik akkor is hosszú folyamat lesz, nem tudom, hogy hol hallottam a hírt de ott így beszéltek róla.
Az egész hír szokás szerint egy nagy semmi. Egy egy százalékos erdélyi párt akárkicsodájának a kijelentéséről van szó, amellyel senki érdemben nem foglalkozott. Kivéve természetesen a Népszabit, a stop.hu-t, a Klubrádiót és a többi hasonszőrű orgánumot, akik persze ezt is rögtön arra használják fel, hogy gyűlöletet szítsanak magyar és magyar között és természetesen a Fidesz ellen. Nekéz lehetett kikukázniuk egy ilyen nulla "hírrt". Ennyire nagy a baj szoci körökben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!