Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy erdélyi fidesz-közeli,...

Egy erdélyi fidesz-közeli, ismert politikus már odáig merészkedett, hogy a szavazati jog mellett gyest és gyedet kell adni azoknak, akik felveszik a magyar állámporgárságot. Ehhez mit szóltok?

Figyelt kérdés

A fentieken kívül az EÜ minisztérium gyógyszert,védőoltást küld az erdéyi magyaroknak,-Kossuth rádió tegnap déli adása-ezzel nem is lenne probléma,de nálunk már az idősek nem tudják kiváltani a gyógyszereket,nem tudnak a hálapénz megléte miatt elmenni orvoshoz.A kormány csökkenti a gyógyszerek hozzájárulását!

Nem pofátlanság ez?Az ilyen politikával azt fogják elérni,hogy a már meglévő ellentétet-erdélyi és itteni magyar között-még jobban fokoni fogják!

2011. jan. 28. 06:48
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Én tudtam, hogy ez lesz, ezért nem is támogattam a kettős állampolgárságot. Először GYES, GYED, aztán családi pótlék, nyugdíj stb.

Majd maximum akkor, ha ide is adóznak, addig semmi!

2011. jan. 28. 08:56
 12/42 anonim ***** válasza:
A magyar akkor is magyar ha Erdélyben él! Nem a mi hibánkból kerültünk ide, szóval ha kapunk állampolgárságot az csak a jogos jussunk. Ha a rokonaitok szorultak volna határokon kívül nem kezelnétek őket úgy, mint valami nyomorult koldusokat. Lehet több rokoni kötelék köt össze belünk, mint az ország másik végében élő nénikével.
2011. jan. 28. 09:06
 13/42 anonim ***** válasza:
Anno egy másik ilyen kérdésre válaszolva megkaptam a magamét, hogy hogy lehetek ilyen h.ülye, ez csak jelképes állampolgárság, mert minden támogatás és juttatás lakhelyhez, vagy munkaviszonyhoz van kötve. Ezúton üzenem az illetőnek, hogy bekaphatja.
2011. jan. 28. 09:17
 14/42 anonim ***** válasza:

"fidesz-közeli, ismert politikus már odáig merészkedett," - Csodálkozol?

Az elmúlt 21 év alatt többször bebizonyosodott, hogy a Fidesznek semmi sem szent!

2011. jan. 28. 09:26
 15/42 anonim ***** válasza:

09.06. A kérdés NEM arról szól,hogy kaphattok-e magyar állampolgárságot! Ezt egyetlen hozzászóló sem kifogásolta!

Nem csak a Fidesz szónoklatait kellene hallgatnod,hanem tájékozódni az itthoniak életkörülményeiről is.

Van egy réteg,akinek magas a jövedelme,most még magasabb lesz. De a lakosság többsége örül,ha hóvégén kenyeret tud venni. Egyre jobban csúsznak lefelé a kilátástalanságba!

Ebben a gazdasági helyzetben természetes,hogy irritálja őket,hogy olyanok is kapjanak juttatásokat,akik nem élnek az országban.

Kettős állampolgárok pedig nemcsak Erdélyben vannak-lehetnek,hanem a világ minden táján.

Lehet,hogy ma még nem járnak ezek a juttatásokat,de a Fideszt ismerve,a jövőben járhatnak. A lehetőség meg van rá.

Ezt nem kell zokon venned. Te sem vélekednél másképp,ha itthon élnél.

2011. jan. 28. 09:30
 16/42 BlackSword ***** válasza:
Én támogatom, ha a franciák fizetik... Elvégre nem is a mi hibánk, hogy oda kerültek... De azt is szánalmasnak tartom, hogy ha valaki pusztán azért akar kettős állampolgárságot, hogy pénzt kapjon... Mert oké, legyen kettős állampolgárság, legyenek UNIO-s állampolgárok, meg miegymás, de se pénzt, se szavazati jogot ne kapjanak...
2011. jan. 28. 09:32
 17/42 anonim ***** válasza:

" Mert oké, legyen kettős állampolgárság, legyenek UNIO-s állampolgárok, meg miegymás, de se pénzt, se szavazati jogot ne kapjanak..."

De pont ezért kapják meg az állampolgárságot, hogy szavazati joguk legyen és a Fideszre szavazzanak. A juttatásokat is meg fogják kapni, mert a szavazatokat meg kell vennie a Fidesznek. Mit gondolsz miért szorgalmazták ezt az egész állampolgárság dolgot annyira?

2011. jan. 28. 09:43
 18/42 A kérdező kommentje:
Látjátok,már ezen a helyen is kezd kialakulni az egymás iránti gyűlőlet,mely a fenti válszokból következtethető!Mi lesz még ezután,csak azt nem értem még mindig,hogy a kinti magyarok nem veszik észre,hogy játékszerei a mostani kormánynak,csak arra kellenek neki,hogy saját önös érdkeit szolgálják!
2011. jan. 28. 09:49
 19/42 anonim ***** válasza:
77%
Ha neked lehetőséget ad valaki arra, hogy vízum nélkül utazz Amerikába például, és te már évek óta próbálsz kijutni a fiadhoz az Államokba -sikertelenül-, akkor ez most előny neked, vagy esetleg kihasznált bábunak érzed magad? Én személy szerint jogos jussomként tekintek rá, hiszen az én őseim ugyanúgy hozzájárultak a Parlament építéséhez, mint a tiedid és így tovább.
2011. jan. 28. 10:05
 20/42 anonim ***** válasza:
Az utolsó mondat jelképes, erre remélem mindenki rájött...
2011. jan. 28. 10:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!