Miért érdeke az MSZP-nek, hogy az emberek a magánnyugdíjpénztárakban maradjanak?
Egy, az MSZP honlapján közzétett cikkben az alábbi érveket jelölik meg az állami ill. a magánpénztárak mellett:
"" Mi a legerősebb érv amellett, hogy visszalépjek az állami nyugdíjrendszerbe?
Ez esetben nincs büntetés, vagyis nem vész el az állami nyugdíjjogosultság. Az öregségi nyugdíj oly módon jár
majd, mintha az érintett soha nem lett volna magán-nyugdíjpénztári tag!
Mi a legerősebb érv a maradás mellett?
A magánpénztárban lévő pénzek már megvannak, abból már biztosan lesz valamekkora nyugdíj, s e pénz
ráadásul teljes egészében örökölhető. Az viszont bizonytalan, hogy az állami nyugdíjpillér – a prognosztizált
demográfiai és foglalkoztatási tendenciák következtében – 20–40 év múlva mennyi nyugdíjat tud fizetni. ""
Azt értem, hogy az ellenzék bírálja a kormány intézkedéseit, de miért jó nekik, ha arra buzdítják az embereket, hogy magánpénztárakban hagyják a pénzüket?
A fenti érvelések koránt sem a "legerősebb érvek"!!!
Nem nyúlják le a "felhalmozott pénzedet", mivel ha úgy döntesz, akkor maradsz a magánpénztárban. Ezt helyes döntésnek is tartom olyan embereknél, akiknek már valóban kisebbfajta vagyon halmozódott fel.
Akik nem ebben a cipőben járnak, azoknak a bölcs lépés az állami nyugdíj, + még mindig ott van az önkéntes magánny.pénztári tagság lehetősége az állami mellett.
legalább is az én véleményem szerint.
Ebből, amit idéztél, honnan derül ki, hogy az mszp a magánnyugdíjat támogatja?
Én csak azt látom, hogy mindkét mód mellett van érv, amit ráadásul minden embernek át kell gondolni. Ha pártszimpátia alapján döntesz a jövődről, szerintem az elég buta dolog. Nem az mszp-vel/fidesszel szúrsz ki, hanem magaddal.
""Én csak azt látom, hogy mindkét mód mellett van érv""
Értelmezzed "független" szemmel az érveket, bár ha nem akarod, akkor nem is fogod megérteni.
Pártszimpátiától függetlenül pedig leírtam az én véleményemet, hogy kinek mit kellene választania (utolsó hozzászólásom).
Viszont azt te sem gondolhatod komolyan, hogy az állami nyugdíj mellett az a legerősebb érv, hogy "nincs büntetés"
*Értelmezzed "független" szemmel az érveket,
Én jobbos szemmel értelmeztem az éveket. Pont ezért kérdeztem, hogy te hol olvastad, hogy az mszp érdeke, mert ha én azt látnám, hogy ez így van, akkor én is bazira fújnék rájuk, hidd el.
Az ilyen "ha nem akarod megérteni" típusú dumával meg nem tudsz meghatni, kb. annyira utal, hogy te is csak azt szajkózod vissza ész nélkül, amit hallasz. Én legalább kérdezek, ha nem értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!