Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha most 2011-ben pártot...

Ha most 2011-ben pártot alapíthatnál milyen párt lenne az?

Figyelt kérdés
Gondolok itt névre alapelvekre ilyenekre...
2011. jan. 26. 16:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Első!

volt ilyen jellegű kezdeményezés már a történelemben , amit te felvázoltál. Csak sajnos megdöntötték. Ez a Nemzetszocializmus, vagy más néven nácizmus.

2011. jan. 26. 21:48
 12/26 anonim ***** válasza:
44%

Kedves Utolsó!

Te nagyon hülye vagy!

2011. jan. 26. 22:30
 13/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó szerintem meg te vagy az
2011. jan. 27. 07:03
 14/26 anonim ***** válasza:
54%
szerintem meg mind utópisták vagytok! ;-)
2011. jan. 27. 07:42
 15/26 anonim ***** válasza:
32%

A neve az lenne, hogy Élhetőbb Társadalom Pártja.

Az alapelv nagyon egyszerű lenne, emberi jogi értelemben inkább liberális, gazdasági értelemben piacszabályozó keyneziánus politikát folytatnánk. Csinálnék munkára ösztönző szociális politikát, kiszélesíteném a közmunka programot.Kifejezetten mikro, kis és középvállalkozásoknak csinálnék pályázatokat, minimális önerővel , főleg az üzleti terv számítana.

Nem prompt különadókkal, hanem inkább kétkulcsos társági adóval bevonnám a közteherviselésbe a nagyvállalatokat.

Előírnék nekik kötelező magyar beszállítói kvótát.

Támogatnám az atipikus foglalkoztatást járulékkedvezményekkel, ugyanígy tennék a tartósan munkanélküliekkel.

Progresszív személyi jövedelem adót vezetnék be, a minimálbér nem adózna.

Megszüntetném a szegregált iskolákat, a szociális juttatásokat (ha van) a gyermek iskoláztatottságához , és munkavállaláshoz kötném.

Bevonnám a helyi döntéshozatalba az átlag polgárokat. (Pl. milyen beruházás valósuljon mneg az adott térségben, kerületben stb.)

Leszállítanám a parlamenti bejutási küszöböt 2%-ra.

2011. jan. 27. 11:36
 16/26 anonim ***** válasza:
52%
Az előző vagyok, kihagytam, hogy a protestanizmus , és a protestáns etika preferálása.
2011. jan. 27. 11:37
 17/26 anonim ***** válasza:
13%

Először is!

Nem sorolnám be magam semmilyen oldalra, hogy ne legyen rám érvényes az "oszd meg és uralkodj elv"! Vérszemet kapnának a társadalom bomlasztók. :D

Aztán világossá tenném, hogy a Kommunizmus, Nemzet szocializmus, liberalizmus, és kapitalizmus káros a népre.

Majd a hit, egyén, és család építésre koncentrálnék.

Jelszó:

- Hit, család, erkölcs, igazságosság, tudomány!!!

Ehhez kapcsolódik egy régebbi kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2011. jan. 30. 01:19
 18/26 anonim ***** válasza:

az erkölcs relatív fogalom

jókat írogatsz, de én nem hegyezném ki ennyire a vallásra!

a liberalizmus meg (elvileg) csak addig terjedhet (ergo: addig vagy "szabad"), ameddig ezzel másnak kárt nem okozol, tehát nem anarchia (bármennyire is úgy tűnik a liberalizmus itthoni "képviselőit" látva!

2011. jan. 30. 01:33
 19/26 anonim ***** válasza:
77%

Lopunk, Csalunk, Hazudunk! - ez lenne az én pártom neve.

Hiszen a pálinkára kérő csövesnél is díjazzák az őszinteségét, és szívesebben adnak neki :DD

2011. jan. 30. 01:49
 20/26 anonim ***** válasza:
25%
Én pedig kifejezetten örülnénk hogyha a vallást kicsit erőltetnénk az emberekbe. Jót tenne az országnak lenne egy kis tartás
2011. jan. 30. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!