Csehországban most vezették be a kötelező magánnyudíj alapot. Most akkor ők léptek hátra, mi meg előre vagy pont fordítva?
"Na ennyit a kormányunk gazdaságpolitikájáról... Hozzá nem értő hazaárulók..."
Te nyilván okosabb vagy, és tökéletesen tudsz országot vezetni. Remélem indulsz a következő választáson...
Bár a hozzáértés itt eltűnik:
"Ennek ékes bizonyítéka, hogy nőtt az államadósságunk, és ez alatt az idő alatt a pénz alapú intézmények még az exra külön adót is kigazdálodták valahogyan."
Nőtt az államadósság az előző kormány alatt jelentősen és a Fidesz vezette be a különadót. Érdekes, hogy eddig 5% kellett nekik a működéshez, miközben 3millió ember talicskázta beléjük a pénzt, most elég lesz 0,9% is, 100ezer emberrel. Na hová is tűnt a pénzed?
"Ezidáig szabadon dönthettél arról, hogy ki forgatja, és akárki is forgatta, bármikor megnézhetted, miként sáfárkodik vele."
Megnéztem. Bár ne tettem volna. Inkább ne is tudjak róla... A párnám alatt többet érne.
"A magánnyugdíjunk elment adósságtörlesztésre, de nem a mi, hanem a balfék Állam adósságát törlesztették belőle."
Az én nyakamban csak az államadósság van. Igaz nincsen házam és új autóm sem. Gondolkodom, tehát nem halok éhen.
Végre Európában máshol is bevezetik. :P
Nálunk kitalálta az szdsz és kötelező volt demokratikusan választani a hangzatos pénztárak közül, amik nem voltak mások, mint a bankok :P
Ahelyett, hogy azt mondanák, hogy "pörgessük" ki a mostani nyugdíjasokat és így vonnának le a fizuból:
- bruttó fizu 5%-a jelenlegi nyugdíjasokra és azok tb-jére
- saját tb-re 4500Ft
- bruttó fizu 13%-39% adó (linearis adórendszer)
... és a többit megkapom, amiből annyit rakok félre a nyugdíjamra, amennyit akarok.
Ha most odadnák a saját és a feleségem megtakarítását, akkor kifizethetnénk belőle az ingatlanhitelünk tőketartozását. De most inkább az állam "nyit egy számlát nekem" és ha viszik a házat, akkor a nyugdíjamból bérelhetek majd egy sátrat :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!