A fatolvajok valóban akkora károkat okoznak, mint azt az erdészeti társaságok állítják?
Szervezett fatolvajlásról beszélnek, bár én személy szerint, mint lelkes "balegászó" élőben is csak annyit láttam, mint amit a híradóban látni: biciklivázon tolja a papa azt a marék botot.
Ezzel szemben minden évszakban találkozni olyan területekkel, ahol az erdészet írtja a fákat, kamionok pörögnek egyfolytában.
Nem lehet, hogy csak ezzel leplezik az erdőkből zsebbe kitermelt milliókat?
Elég nagy károkat okoznak. Amiket a hiradóban látsz a kis gallyakat vivő emberekkel az (ha van engedélye) teljesen legális, ezért is tudják ezt lefilmezni. De a jellemzőbb inkább az, hogy kiküldik a gyerekeket (kb 10 évesek), mert azokkal úgy sem tud mit tenni a rendőrség, vagy kimennek az erdőbe nappal, kidöntenk pár fát, hazamennek, és éjszaka hozzák el.
Vannak, akik saját maguk által összeheggesztett alváz+ladamotor kombóval hordják el éjszaka a fát.
Meg vannak azok, akik kisteherautóval járnak a nem saját erdőbe, kivágnak x fát, aztán meg eladogatják. De néha rendes nagy teherautókkal is viszik, ezek értelemszerűen már nem a kissebbség.
És bizony a sok kicsi sokra megy, mert elég sok félig kivágott erdőt láttam már. Az erdészet meg egy biznisz, és mint olyan, nem árt, ha nyereséges, de ha a fél erdőt kivágják, mire az erdészek nekikezdenének, akkor nem lesz nyereséges kitermelni. De ez hosszú.
"Szervezett fatolvajlásról beszélnek"
Persze, hogy szervezett. Időnkét az alföldi településeket meglepik a tűzifaárus házalók. Becsületes, sőt mi több, bizalomgerjesztő kinézetű hármas tartozik egy-egy kisteherautóhoz.
Orbán szőlejét lopnák már el egyszer! Akkor végre lenne valami intézkedés.
"Felénk egész erdőket irtanak ki. Éjjel meg lovaskocsival hazahordják. Aki kitalálja, hogy kik kap egy nyalókát."
Gondolom "indiánok"...
Szőke, kék szemű honfitársaink!
Enyém a nyalesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!