Magyarországon mindig kell valami borzalmas szerencsétlenségnek, katasztrófának történnie ahhoz, hogy az illetékesek intézkedjenek?
Egy év alatt történt két olyan halálos szerencsétlenség,melyet meg lehetett volna előzni,de senki nem figyelt oda,csak a pénz,a bevétel fontos,az emberélet nem!
Most leírok egy olyan esetet,melyből csak azért nem lett az,mert véletlenül észrevettük,de még lehet!
A Pb gázpalackokat időszakonként a vonatkozó kormányrendelet értelmében ellenőrizni kellene,de nem csinálják,mert a cseretelepeknek kell fizetni a vizsgálatot.
Egyik alkalommal észrevettem,hogy anyámnál érezhető nagyon a gáz szaga,megnéztem a palackot,alul el volt repedve.Kijöttek,kicserélték,jegyzőkönyvezték,stb.Közben elmondták,hogy nincs semilyen biztonsági ellenőrzésre vonatkozó előírásuk,tehát nem is csinálják!
Fehívtam a Fogyasztásvédelmi Felüggyelőséget /Tatabánya/,közöltem velük mi történt,a válaszuk erre:"Nincs megfeleő szakemberük" aki ezteket a problémákat kivizsgálná!!!
Arra nem gondol senki,hogy egy cseretelepen ilyen vagy hasonló,számtalan hiányosságból milyen iszonyú robbanás történhetne!Ezt azért merem így leírni,mert a másoddiplomám hegesztő szakmérnök.
Tehát megismétlem,jó lenne megelőzni a halálos baleseteket,úgy,hogy a kritikus helyeken megfelelő szakemberek is lennének.
82%-nak
Feltételezem,halvány segédfogalmad sincs arról,amit írtál,tudniillik a gázpalackok ellenőrzét kormányrendelet szabályozza,azokat nem csak szemrevételezéssel ,hanem nyomáspróbával is kell-többek között-ellenőrizni!Nem hinném,hogy bármely lakásban ilyen berendezés létezne,vagy a csretelepnek lenne!Sajnos az ott dolgózók sincsenek tisztában ezzel,ami nálunk szinte általános.A fogyastóvédelemnek,személy szerint csak a jegyzőkönyveket kellene megnézni,abból minden kiderülni-ennyi!Ez nem egy zöldségpiac-bár ott sem találkozni velük-,hogy adnak-e blokkot vagy sem?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!