Hol tartanánk most, ha újra az MSZP került volna kormányra 2010 áprilisában?
Függőben maradna a határon túli magyarok ügye. Erősebb lenne a forint (nem borítaná be a Kósa), és így olcsóbb lenne az üzemanyag. Jobb lenne az ország nemzetközi megítélése, nem lenne médiabotrány. Nem születnének alkotmánysértő törvények (visszamenőleges hatályú különadótörvény), stabilabban állnának az alapjogok (véleményszabadság, magántulajdonhoz való jog) és nem épülnének le a demokrácia intézményei (Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítése). Bátrabb, ugyanakkor szemtelenebb lenne a sajtó. Több lenne a politikai botrány. Több lenne a korrupció, ugyanakkor nem lenne kormányzati einstand (lásd: magánnyugdíj pénztárak). A gazdagok többet adóznának, ugyanakkor a szegények több támogatást kapnának. A biztonság elkötelezettjei elégedetlenebbek, a demokrácia elkötelezettjei elégedetlenebbek lennének. Kevesebb fiatal akarná elhagyni az országot, ugyanakkor több vidéki akarná szétrombolni Budapestet.
Van, akinek ez fekszik, van, akinek az. Szerintem az lenne a legjobb, ha mindkét banda el lenne kergetve, és akkora egyetértésben gyűlölnénk őket, hogy még az utcára sem mernék kitenni a lábukat.
Le merem fogadni, eszünk ágában se lenne az egyikre a szavazni, ha nem lenne ott a másik fenyegetése.
"megtartották volna a demokráciát."
meg. Persze. Esetleg te is kaptál volna pár millió demokráciát? Hazug aljanép, rablóbanda mszp!
"Hazug aljanép, rablóbanda mszp!"
Ez a fideszre is igaz.
Én nem húzok semerre, de azért az tény, hogy az MSZP-nek összesen 12 év ált rendelkezésére, hogy javítson ezen az országon, a FIDESZ ezzel szemben még csak az 5.-ik évét tapossa és ezalatt többet tett azokért, akik kispénzűek.
Mivel az ország egyetlen esélyét személy szerint a vállalkozások erősítésében látom, szerintem a (korábbi) Széchenyi terv több lehetőséget biztosított a kisvállalkozóknak, ezzel szemben az új magyarország fejlesztési terv csupán a nagyvállalatok infrastruktúrájának javítására szolgált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!