Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyet értesz azzal a nézettel,...

Egyet értesz azzal a nézettel, hogy a politikának a 80-as évek szintjén kéne tartania a technikai fejlődést, hogy a társadalom erkölcsösebb és kollektívebb legyen, és több értelme legyen az életnek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 18. 21:12
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező neked szerintem irány Észak Korea.
2011. jan. 19. 11:40
 32/39 A kérdező kommentje:

"És ne legyen röntgen, lézer, CT, géntechnológia, őssejtkutatás? "

Az első kettő már volt 80-as években, a harmadik egy felesleges hókuszpókusz amivel több életképtelen tudja megérni a felnőtt kort, a negyedik és az ötödik jó lenne, hogyha arra használnák, hogy fejlettebb embereket gyártsanak, de sajnos megint arra használják, hogy bármilyen nyámnyilát megmentsenek a haláltól.

"Ne legyen korszerű szigetelés, megújuló energiaforrás-felhasználás?"

A korszerű szigetelésről annyit, hogy a mostani, Budapesten épült Miami-stílusú modern lakóapartmanokban sokkal rosszabb a szigetelés, mint a jó öreg panelházakban.

"Ne legyenek takarékos kompakt fénycsövek, EU szabványok? "

A fénycsöveknek nemtudom mi értelme, amikor fejfájást lehet kapni a vibrálásuktól, az EU szabványok meg csak hátráltatják a mezőgazdaság hagyományőrzőbb módszereit és drágábbá tesznek mindent a vizsgálatok miatt.

"Ne legyen internet? Ne legyen rajta hatalmas információforrás, elérhető bármikor bárkinek? Szótárak, könyvtár, videótár, lexikon? Levelezés a távoliakkal az internetdíjon kívül ingyen? Böngészhető árlisták, nem kell végigjárnod a boltokat, egyesével megnézni az árakat?!"

Jujújj az emberiség eljutott a kőbaltától a mikroprocesszorig internet nélkül. Ezek szerint ha nem lenne, akkor vissza kerülnénk a középkori körülmények közé?

"Szerinte az erkölcs sokkal jobb volt internet nélkül, a 80-as évek az emberiség csúcsa volt. -.-"

Hát nézz meg akármilyen 80-as évekbeli amerikai filmet (pl. Vissza a Jövőbe) aztán nézz meg egy mait (pl. Távkapcs)

Azt lehet észrevenni szinte mindegyikben, hogy a 80-as években virágzott a kultúra, az emberek optimistábbak voltak, jobbak voltak a kapcsolatok, több értelme volt élni, a mai filmekből pedig sugárzik a pesszimizmus, a hülyeségeken való gondolkodás, és a legrosszabb az, hogy ez már a gyerekekre is átterjedt.

2011. jan. 19. 12:00
 33/39 anonim ***** válasza:
78%

Hát Kérdező, nagyon gyenge az érvrendszered.

"Hát nézz meg akármilyen 80-as évekbeli amerikai filmet (pl. Vissza a Jövőbe) aztán nézz meg egy mait (pl. Távkapcs)"

Ilyet én is tudok: 80-as évek: Elnök Zsoldosa

Mai filmek: Gyűrűk Ura trilógia

"Kollektívebb lenne, mert mivel nem lenne internet nem lehetne mindent otthonüléssel elintézni, és az emberek jobban egymásra lennének utalva, fontosabb lenne a barátság, a bizalom, a face-to-face interakció. "

Most épp több ember az ország különböző pontjairól vitázik egy ember hülyeségén. Mi ez, ha nem kollektív?

"Valódi kocsmába járnának szocializálódni, valódi újságostól vásárolnának, kézzel fogható papíron a híreket, valódi könyvtárban olvasnának valódi könyveket."

Kocsmában mindent fog az ember, csak szocializálódni nem. Nyomtatóm meg van, ha olyan fontos kinyomtathatnám a híreket, ha neked a papír a szíved csücske. Könyvekből meg olyanokat tudok letölteni, amihez amúgy soha a büdös életbe nem juthatnék hozzá fizikai formában, mert pl. nincs lefordítva és itthon ki sem adták.

"A parkban sétálnának valami Second Life-os virtuális erdő helyett.

Utaznának ahelyett, hogy Google Maps 3D-vel járnák a városokat."

Szerintem te megnéztél a Spektrumon egy műsort a "jövőről" (ott szoktak ilyen magasröptű baromságokkal dobálózni, hogy "ki sem kell mozdulnunk otthonról, hogy bejárjuk a világot"), aztán attól lett ekkora a fejed. Én legutóbb a tokiói utcai webkamerákat böngésztem otthonról. Nem tudom te miféle burzsoáziában nőttél fel, de tudod egyeseknek nem telik arra, hogy gondoljanak egyet és elinduljanak Japánba.

"Erőszakos videójátékok helyett max. Pac Man lenne."

Meg Contra. Meg Castlevania. Meg Street Fighter. MEg Metroid. Meg különben is a Pac-Man az még a hetvenes évek. Látszik, nem volt Nintendod.

De mondom, ha ennyire szar a "jövő", miért nem költöztél már rég Észak-Koreába, vagy legalább is valamelyik -isztán-ra végződő nevű országba.

2011. jan. 19. 12:49
 34/39 anonim ***** válasza:
72%

Kambodzsában a Vörös Khmer megpróbálta erővel visszaforgatni az időt, az egyetlen, amit elértek, hogy néhány millió ember éhenhalt.

Mellesleg, én gyakran használom az internetet, de így is szoktam kocsmába és könyvtárba járni, szóval ezek a dolgok nem zárják ki egymást.

2011. jan. 19. 16:04
 35/39 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező, tudod, mi mindenre jó az internet azokon a nyavalyákon kívül, amiket te (elég szűkösen) ismersz?

Hadd soroljam:

- tudok interneten (és kártyával elektronikus úton) fizetni, ami után kevesebb (vagy 0) a kezelési költség, mint ha készpénzben tenném, illetve nem kell amiatt görcsölnöm, hogy esetleg egy olyan ATM-be botlok, amiben épp nincs pénz, vagy elromlik

- kérhetek elektronikus számlát, így az a számla az e-mail fiókomba jön, ugyanolyan formátumban, mint ha kinyomtatnák, de nem nyomtatják ki, nem használnak tintát, papírt (sok ilyen számla hány fa életébe kerülne kinyomtatva?)

- elektronikus levelezés nem csak olcsóbb a postainál, de ugyancsak nem használok fel általa papírt (vagyis ismét nem vágtak ki miattam fát)

- rokonaim, barátaim élnek külföldön (na nem a szomszédban, több ország van köztünk), oda-onnan egy telefonhívás, egy levél, egy utazás nem két fillér, és rengeteg idő, így viszont elektronikus úton bármikor (gyakorlatilag töredék áron, ha az internet havidíjat is beleszámolom) tudunk levelezni vagy skype-on beszélgetni

akár úgy, hogy webkamerával egyenes adásban láthatjuk egymást

- a szakdolgozatomhoz (az általad oly nagyon utált informatika témakörében) olyan témát kaptam, ami szakirodalmának elérhető zöme nem magyar nyelvű, és könyvtárakban igen csekély a forrás, elárulnád, hogy miképp jutottam volna hozzá a külföldi szakirodalomhoz internet nélkül?

- ne haragudj, én nem vagyok túlfizetve, sőt, ha nem mindennapi fogyasztási cikket vásárolok, akkor szeretek tájékozódni, nem csak minőségről, de árakról is, ezt meg ugyancsak az internetnek köszönhetően tehetem meg, összehasonlítva különböző kereskedők árait, majd a legkedvezőbbet választhatom ki, ahova elmegyek megvásárolni a terméket, de az internetnek köszönhetően (mivel nem vagyok időmilliomos se), mindig a legjobb minőség-ár arányban tudok hozzájutni komolyabb eszközökhöz (legyen az akár egy szúnyogháló, egy szobaajtó, egy szék, egy fényképezőgép, egy leendő lakás bármi), úgy, hogy nem kell felesleges köröket futnom munka-tanulás után, ahonnan van, hogy reggeltől csak este 9-re érek haza még úgy is, ha nem teszek kitérőt

- interneten meg tudom nézni az orvosaim rendelési idejét, a rendelők címét, ha ismeretlen helyre megyek, meg tudom nézni, hogyan érdemes oda eljutni, milyen tömegközlekedési eszközöket kell igénybe vennem (nincs autóm), mi a leggyorsabb útvonal, mi a menetrend, távolabbi út esetén foglalhatok jegyet, gyorsan, egyszerűen, az idő pénz, tudod...

- a felsőoktatási intézményekben a vizsgákra (és sok esetben a gyakorlati órákra is) interneten lehet jelentkezni, ez nem csak azért van, mert internet, és hű, hanem azért is, mert ember tévedhet, ügyintéző bármikor tévedhet, félrehall, nem tudja elolvasni valakinek az írását, a gépen viszont minden egyértelmű, amire jelentkezel, az ott van, amiről leiratkozol, mert közbejön valami, ott nem felejtenek el kihúzni, egyszerű, "gyors" (ha nem telített a hálózat), biztonságos, 99,9%-osan biztos (az ember nagyobb arányban téved, de egy gépnek sose fáj a feje, nem lesz lázas, nem menstruál, nem frontérzékeny, és általában biztosítanak tartalék energiaforrást, ha valami kicsapja az áramot, így az a minimális hibalehetőség a gépeknél tényleg minimális)

- interneten tudok nyelvet tanulni turista szintig minimum, különösebb költségek nélkül (ha valakinek nincs szüksége többre, vagy éppen csak egy kis szókincsfejlesztésre van szüksége a már meglévő tudása mellé, minek kéne befizetni egy tanfolyamra, vagy megvásárolni drága könyveket, pláne, ha esetleg nincs miből?)

5.000Ft-ot fizetünk havonta 10 megás internetre, ezt 3 gépen tudjuk használni, öcsém tanul rajta, anyu a munkájához gyűjt információkat így, én dolgozom és tanulok is rajta, apámnak a munkájához van rá szüksége, plusz mind tartjuk a kapcsolatot az ismerőseinkkel, rokonokkal, határon innen és több országon túl.

Ez csak néhány hétköznapi dolog, ami biztosan nem volt vagy sokkal nehezebb volt a 80-as években, de egy olyan ember számára, aki szeret tájékozódni, nem hétköznapi információkra van szüksége, elfoglalt, és nem akarja, hogy bepalizzák, és nincs feleslegesen költhető pénze, elengedhetetlen.

2011. jan. 19. 17:47
 36/39 anonim ***** válasza:
70%

Ahogy az egyik ismerősöm mondta 15 év múlva már nem lesz nyomtatott sajtó. Mindent meg lehet nézni neten. Vagy othon, de akár vonaton, buszon. Mivel van erre kifejlesztet techika. (amivel tudok könyvet, újságot olvasni. Akkor amint egy kis könyv.

És ez így rendben van. Haladni kell. Jó sok éve agyagtáblákra írtak. Pár évtizede még papírra. Most már elektronikusan. Ez környezett barátabb is.

2011. jan. 19. 18:08
 37/39 anonim válasza:

igen!!!

14/f

2011. júl. 17. 22:27
 38/39 anonim ***** válasza:

"Haladni kell. Jó sok éve agyagtáblákra írtak. Pár évtizede még papírra. Most már elektronikusan. Ez környezett barátabb is."

Tudod, hogy keletkezik az áram?

2016. ápr. 3. 01:43
 39/39 anonim ***** válasza:

"Kérdező neked szerintem irány Észak Korea."

Az ilyeneknek, mint te, kedves 31-es hozzászóló, láthatóan tökéletesen megfelelne Észak-Korea, mert úgy látszik, más álláspontot nem tudsz elviselni, mint a társadalom által általánosan elfogadott. "Fejlődés = jó, fejlődést kritizáló = rossz." - mondod te. Aki így gondolkodik, annak a fejében már most Észak-Korea van.

2016. ápr. 3. 01:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!