Igaz hogy 2012-től nem nyerhet felvételt az aki bukott középiskolában akár egyszer is?
Még nem hallottam róla, de remélem bevezetik.
Szégyen és szánalom, hogy alapvető információkat nem szerző, félanalfabéta emberek mehetnek főiskolára, és belőlük lesznek a jövő "szakemberei".
Aztán a főiskola megint sokaknak csak arról szól, hogy nem kell dolgozni addig se, jöhet a buli, a szex, a drogok, az alkohol, és a vizsgák előtt egy hétig magolnak, kegyelemkettessel átcsúsznak, és úgy kerülnek ki a felsőoktatásból is, hogy egy racionálisan gondolkodó, újságot olvasó, 95 éves parasztbácsi műveltebb, intelligensebb, de nincs kizárva, hogy a szakmájában is kenterbe verné.
Aki nem képes a négy éves iskolát négy év alatt elvégezni (8 szemeszter), csak hat, meg még több, annak nem is adnék diplomát.
Egyszerűen nincs szükség arra, hogy 100 ezer fiatalból 100 ezer szerezzen diplomát, legyen az csak 20ezer, de akkor a legjobb 20% jusson be.
30/F
Egyetértek ha van ilyen.
Illetve még 1 dolog lenne amit bevezetnék. Az iskolák rangbeli minősítése. Én egy keményebb gimnáziumba járok ,most végzek és eléggé felháborító számomra ,hogy míg nekem meg kell szenvedni a jó jegyekért ,hogy felvegyenek jövőre egyetemre ,addig más egy egyszerű általános gimnáziumba a két szép szeméért megkapja az 5-öst és ugyanannyi pontot ér.
Azért szerintem csak örülj, hogy a keményebb gimiben tanulsz. Pontduplázással simán bekerülsz bárhova ha 85-90%-os érettségit csinálsz.
Akik meg gyenge gimiben 3-ast meg 2-est kapnak azok meg egyetemen folyamatosan bukdácsolnak.
Amúgy erről én sem halottam, de támogatnám, az én diplomám fog elértéktelenedni, ha minden húgyagyú megkapja a kettesekért.
19/F egyetemista
Na most én értem a kritikát, de mi van azzal az emberrel aki 9.-ben kis hülye gyerek volt nem tanult, nem gondolt bele a jövőbe mert GYEREK volt de később rájött hogy ő akar tanulni?
Mondjuk egy jó eszű okos okos fiúról beszélünk. Akkor az örökre egy elveszett ember lesz mert páran ezt kitalálták fent?
Einstein is megbukott... :)) Szóval én nem értek egyet.
,,Szégyen és szánalom, hogy alapvető információkat nem szerző, félanalfabéta emberek mehetnek főiskolára, és belőlük lesznek a jövő "szakemberei". "
Baromság. Aki ilyen, az nem kap úgyse diplomát. Jár oda pár félévig, aztán kivágják a fenébe. Úgy hogy nem tudom mi a fenét rikoltozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!