Tényleg szerencsés dolog volt Magyarország török megszállása?
Schmitt Pál szerint igen, mert ezt nyilatkozta a honlapján található közlemény szerint:
Magyarországnak valószínűleg még szerencséje volt, hogy a Földközi-tenger keleti régiójának népei közül egykor pont a török szállta meg az országot, hiszen nem kényszerítették rá a magyarokat a török nyelv megtanulására, sem pedig vallásuk felvételére, és 150 éven keresztül egy stratégiai szempontból fontos helynek tekintették Magyarországot.
Nem tudom, ki más szállhatott volna meg minket abban az időben. Ez nekem egy egészen újszerű látásmód. De lehet, hogy szimplán csak marhaság...
Itt az egész közlemény:
Az izraeli vagyok
Termeszetesen nem az en dolgom eldonteni, hogy ez szerencse volt-e vagy nem, de:
Golya, golya, gilice
Mitol veres a labad
Torok(!!!0 gyerek megvagta,
Magyar gyerek gyogyitja,
Sippal, dobbal, nadihegeduvel.
Szoval az akkor elok ezt nem "szerencse"-kent eltek meg.
Hunyadi Janost, Zrinyit, Dobot es a tobbieket meg meg sem emlitettem, se a mohacsi veszt.
Hát szerintem se volt ez akkora szerencse...
Nyilván nem lehetett alternatívája a török megszállás a szovjet megszállásnak, mint ahogy valaki célzott rá, mert időben nagyon különböző korszakokról van szó. De hogy Schmitt úr kire gondolhatott a törökök helyett, az nekem tényleg rejtély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!