Ha bevezetik az eurót, hogyan alakulnak az árak? Egy átlagfizetés a mostani árfolyamhoz viszonyitva úgy 200-400 eu között lessz. Átszámolgattam a közüzemi dijakat és az jött ki nekem hogy ezeket ki sem lehet fizetni egy átlagbérből.
Szerintem is fölösleges még ezzel foglalkozni, mert 10 éven belül nem lesz itt euró! Ne is legyen! Az olaszok is megbánták!
A közüzemi díjakat így sem lehet kifizetni a 60 000 Ft-os minimálbérből!
Ha bevezetik az eurót az az idomulás miatt (alkalmazkodik az Uniós árakhoz) néhány dolognál árnövekedést jelent, néhánynál meg csökkenést.
Viszont ami várható az az, hogy a legelső hetekben, hónapokban mindennek megugrik az ára.
Na nem azért, mert ez állami szinten menne, vagy bármi egyéb indokolná.
Csak tudod, ha a mai okos magyar mentalitást nézzük, akkor az összes termelő, vállalkozó - az eurós átállásra hivatkozva - emelni fogja az árait.
Érdekes pl., hogy amikor emelkedett a benzinár, akkor ez mindenre kihatott. Ez oké is; érthető.
Csak az nem fér a pici fejembe, hogy amióta már nem 300 forint a benzin, akor az árak vajh miért is nem mentek vissza?!
Megmondom. Azért, mert a legtöbb magyar (tisztelet a kivételnek) a saját zsebét tömi (beleértve természetesen a politikusainkat is).
Amíg ez a mentalitás megvan a magyar emberekben, addig ez így lesz. Bármilyen változás áremelést fog jelenteni - hiszen a sok parasztnak van mire hivatkoznia. Hiába megalapozatlan; akkor is emelni fog. (És nem fogja fel, hogy pont az ilyen mentalitással okozza a saját sz@r életét.)
Idővel viszont - pont az Uniós árak miatt - konszolidálódni fog a helyzet. Lesz ugyan azután is áremelés, stb., de korántsem lesz olyan mértékű ingadozás, mint manapság.
Sajnos a széthúzó magatartás miatt emelkedni fognak az árak, a fizuk meg ugyanúgy a béka segge alatt.
Ha kicsit összetartóbbak lennének az emberek, mármint a maszek nem szedné ki a zsebedből azt a keveset is, a maga hasznára, egy idő után az ő boltja is jobban működne, mert több pénzt szúrnának el az emberek, mikor már realizálódott a helyzet.Így meg marad a jól bevált, "minimálbérnél nem többet gereblyézek össze, de azért emelgetem az áraimat" - effektus.
Végütére is: Carpe Diem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!