Mit szólnátok egy olyan környezetvédelmi intézkedéshez, hogy be lenne tiltva a személygépjármű-birtoklás, viszont az állam lejjebb vinné a taxizás árát?
"Miért gondolod őrült ötletnek?"
Azért b+ mert ha taxival megyek valahová az jobban szennyezi a környezetet hisz ők gázzal járnak és az út nekik sem rövidebb nem járatják kevesebb ideig a motort. És whiskyvel járok (E85), nem szennyezem a környezetet mint a taxisok.
Másrészt ha kikell húznom egy fatuskót az udvaron hívjak egy taxit?? És kétperc húzásért fizessek ki még 15km tarifáját és azzal a 15km-rel nem szennyezi a környezetet a szar gázával?
"Nyilván akiknek a munkája szállítás, azoknak engedélyezve lenne. "
Nekem nem munkám a szállítás, hanem asztalos vagyok egy helyszíni szerelésre gyakran kikell vinnem három mázsa anyagot meg egy mázsa gépet, szerszámot. Ezt állandóan pakolásszam egyik taxiból a másikba, otthon meg ki mikor végeztem?
Olvass már el egy Etanolos cikket és megérted egy gázos taxi mennyivel környezetszennyezőbb egy whiskys autónál:
Hadd idézzek egy mondatot a cikkből:
"-a földgáz, mint fosszilis energiahordozó nem környezetbarát"
És ha most veszed a fáradságot és elmész egy műszaki vizsga állomásra akkor megláthatod saját szemeddel a mért értékeket. Míg autógáznál az egekbe szökik whiskynél a nulláról alig mozdul el. Mintha a motor nem is járna.
Kedves Kérdező!
Véletlenül se akarj környezetvédelmi miniszter lenni.
Hogy szabadon idézzek: Mindenki jobban jár.
Taxiállomások viszont csak nagyobb városokban vannak.
Ez azt jelenti, hogy ha falunk lakom, mondjuk 20 km -re a legközelebbi várostól, és be akarok menni vásárolni, akkor nem 40 km -nyi távolságon használok személyautót, hanem 80 km -en, mivel a taxinak ki kell jönnie és vissza is kell mennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!