Műsorkvótával kapcsolatos kérdés. Ilyenkor mi van?
Tegyük fel, hogy tematikus rádiót szeretnék sugározni, mondjuk country zenés adó. Tegyük fel, hogy az embereknek nagyon megtetszik, és elérem az évi 15%-os közönségarányt.
A médiatörvény szerint nekem innentől kezdve legalább 35%-ban magyar zenéket kell sugároznom, ennek negyede 5 évnél nem régebbi kell, hogy legyen.
Na most az a gond, hogy nincsen magyar country zene, 5 évnél régebbről meg pláne nincs annyi, hogy a műsor 9%-át kitöltse.
Persze ez csak példa volt, vehetnék bármilyen olyan tematikus tartalmú médiumot, amely olyan témával foglalkozik, aminek nincs magyar vonatkozása.
Most ilyenkor mi van?
Pont ezen gondolkodtam én is 2 napja:)
Valószínűleg szimplán szívás van, ez őket nem érdekli...jellemző :P
Amikor eléred a közönségarányt, gyorsan csődöt jelentesz, fél év múlva meg csinálsz egy új adót a régi témával, mint ha valami újdonság lenne (mint amikor a Danubius meg a Sláger régi műsorvezetői megjelentek az új rádiók műsoraiban, aztán kiderült, hogy már rég volt szerződésük, csak a közönség mással volt elfoglalva).
Persze nem ez a korrekt megoldás, de a kormány se korrekt, szóval a véleményem az, hogy ki kell játszani és kész.
ez jó kérdés ;-)
szerintem ilyenkor játszhatnál 5 évnél régebbi "country" zenét
amúgy sztem van magyar country zene
Mondjuk ez a része tényleg elbaltázott, mivel milyen alapon szabják meg, hogy csak magyar zene mehet?
Ha a rádiók 35 %-ban csak magyar zenét sugároznak,elveszítik a hallgatók többségét!
A zene fogalma nem csak a ma divatos együttesek zenéiből áll.
Beletartozik a komolyzene, a népzene, a magyar nóta, és a különféle könnyűzenei irányzatok. Elég nehéz lenne mindből 35 %-ot sugározni. Főleg,ha még nem is lehet 5 évnél régebbi.
"Igen pontosan a lényegre tapintottál. Ha nem akarod a magyar kultúrát, és a magyar zenészeket támogatni akkor ne csinál rádiót."
Csakhogy a magyar kultúra kis részét képezi csak az egész világ kulturális örökségének. És attól még, hogy valami magyar, még nem lesz jó.
"Elárulok egy nagy titkot van magyar country csak egy a gond 2o évnél is idősebbek talán."
Nem áll szándékomban country-rádiót indítani, csak próbáltam olyan tematikát felhozni, aminek kevés vagy egyáltalán nincs magyar vonatkozása (és azért az átlag olvasó hallott róla), hogy rávilágítsak a törvény ellentmondásosságára. Mondhattam volna ázsiai filmekkel foglalkozó tévécsatornát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!