Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek milyen intézkedése...

Szerintetek milyen intézkedéseket kellene végrehajtani a kormánynak, hogy jobb legyen a gazdasági helyzet?

Figyelt kérdés
Olyanokon már gondolkodtam hogy ha visszaszorítaná a segélyeket de akkor megnőne a lopások száma esetleg ha a politikai elit fizetését csökkentené és szűrné a lopásokat a parlamentben akkor mit tudna vele kompenzálni?Én ilyenekre gondolok hogy üzemanyag ár csökkenés.
2011. jan. 9. 19:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"Szerintetek milyen intézkedéseket kellene végrehajtani a kormánynak, hogy jobb legyen a gazdasági helyzet?"

A jelenlegi intézkedések jó irányban történtek, de nem elegek.

Hosszú távon szükség lenne a szociális leépítésre, az oktatás és eü. területén létszámcsökkentésre és összevonásokra, az ártámogatások (pl. gázár) eltörlésére, oktatás és eü. részleges privatizációjára.

Az állami kiadásokat a jelenlegi szintről 20-30%-kal kellene csökkenteni, és utána természetesen az adókat is.

"Olyanokon már gondolkodtam hogy ha visszaszorítaná a segélyeket"

Segélyekre a költségvetés kb. fél százaléka megy el. Mindenki a segélyeken rugózik (főleg, akinek fogalma sincs a költségvetésről), jó gumicsont-téma, amin lehet pro és contra sokat hisztizni, de gazdasági jelentősége kicsi.

"ha a politikai elit fizetését csökkentené"

Az még a segélyeknél is kisebb tétel, de még jobbakat lehet rajta hisztizni.

"Én ilyenekre gondolok hogy üzemanyag ár csökkenés."

Az nem jó, mert az üzemanyagon sok adóbevétel van. Ezeket az adókat szép lassan EMELNI kellene, nem csökkenteni, hogy ezzel is ösztönözzük a lakosságot az olaj utáni technológiákra való átállásra. Nem lehet úgy tenni, mintha az olaj sose fogyna el.

Éppen ellenkezőleg. Az üzemanyagokra lassan emelkedő adókat kell kivetni, és ezekből a bevételekből az állam az olajfüggetlenséghez szükséges technikai fejlesztéseket támogatná.

2011. jan. 10. 06:00
 22/35 anonim ***** válasza:
73%

"Segélyekre a költségvetés kb. fél százaléka megy el. Mindenki a segélyeken rugózik (főleg, akinek fogalma sincs a költségvetésről), jó gumicsont-téma, amin lehet pro és contra sokat hisztizni, de gazdasági jelentősége kicsi. "

Az állam szempontjából. De a dolgozók szempontjából már igen nagy! Nem segélyezni kell, munkahelyet teremteni. Nem a politikusoknak kell emelni a fizetését! Megvonni a segélyeket megvonni a politikus illetményt és építeni gyárakat.

2011. jan. 11. 16:41
 23/35 anonim ***** válasza:
59%
Tegnapelőtt 20.52- -Maga az, Bokros Úr?
2011. jan. 11. 22:10
 24/35 A kérdező kommentje:
Utolsónak üzenem,hogy XD
2011. jan. 11. 23:03
 25/35 anonim ***** válasza:
"Jó lenne, ha ráébrednének, de ezek biztos nem fognak. Ahhoz egy új kormány kellene igazán kis emberekből, akik eddig még hatalom közelében sem voltak." És ezek a kis emberek,akik még idegen nyelvet sem beszélnek,semmit sem tudnak egy ország irányításáról,ha az utcáról beülteted a főnöki székbe,mégis mit tudna tenni?Jó ez az irány,csak kell még vagy tíz év,mert a szocik sikeresen elbarmoltak mindent.Nem vagyok elvakult Fidesz hívő,de a felemelkedéshez nem jó ha minden 4 évben új kormány jön.
2011. jan. 12. 00:03
 26/35 anonim ***** válasza:

16:41

"Nem segélyezni kell, munkahelyet teremteni."

Ha megmutatod az államnak, hogyan tud havi 28 ezerből munkahelyet teremteni, akkor szerintem meg fogja fogadni a tanácsodat.

Azért megy a segélyezés a munkahelyteremtés helyett, mert OLCSÓBB.

2011. jan. 12. 00:32
 27/35 anonim ***** válasza:
100%
"Ha megmutatod az államnak, hogyan tud havi 28 ezerből munkahelyet teremteni, akkor szerintem meg fogja fogadni a tanácsodat." Ne haragudj,de a munkahely teremtés nem erről szól,hanem a vállalkozások és a külföldi befektetőknek olyan szintű támogatása(pl.adókedvezmény),amik arra sarkallják őket,hogy érdemes itt maradniuk.És ha maradnak,lesz munka is.Én mint magánorvos alkalmazok 3 asszisztenst.Jó,ez nem sok,de sok kicsi sokra megy.Egy gyár meg még több embert tud alkalmazni,akárcsak egy vállalkozás.Lehet vitatkozni,de én így látom helyesnek.És most ezen az úton indultunk el.
2011. jan. 12. 01:41
 28/35 anonim ***** válasza:
A protekcionista kereskedelem ellen nem tehetünk semmit.Ezt a "közös piac" megcsinálta.Európán kivül kell és a kelettel még nem kapnak észbe, hogy milyen felvevők vagyunk hisz nálunk a rendszerváltók bedöglesztettek minden iparágat avval,hogy a tálcán kinálták a multiknak azt.Azok viszont monopolhelyzetet teremtettek maguknak.Egyébként a járható ut egy hosszutávú gondolkodás, ami nem egy,de nem is két ciklusra vonatkozik.Ehhez viszont pártok között félre kellene tenni a csatabárdot hiszen egy nemzet sorsáról van szó
2011. jan. 12. 06:42
 29/35 Antóniaa ***** válasza:

Az nem jó, mert az üzemanyagon sok adóbevétel van. Ezeket az adókat szép lassan EMELNI kellene, nem csökkenteni, hogy ezzel is ösztönözzük a lakosságot az olaj utáni technológiákra való átállásra. Nem lehet úgy tenni, mintha az olaj sose fogyna el.

Ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy részben igazad van. De azt is vedd figyelembe, hogy sosem volt ilyen drága az üzemanyag. Ezt én úgy oldanám meg, hogy a tömegközlekedési társaságokat jól megtámogatnám, és megszabnám hogy minimális pénzért utaztassanak. Megérje buszozni és vonatozni.

Az oktatással kapcsolatban is vannak hasznos válaszok, amikkel egyetértek. A tandíj drágulása nem megoldás, viszont a tanulmányi eredménnyel való arányos fizetési kötelezettség az igen. Aki csak éveken át bukdácsol, az fizessen jóval többet, vagy hagyja abba...

2011. jan. 12. 09:44
 30/35 anonim ***** válasza:
79%
Indítványoznia kellene a Köztársasági Elnöknél a Parlament feloszlatását - amellyel egy időben lemond, - és teret kellene engednie azoknak a szakembereknek, akik tényleg az ország jobblétéért szeretnének az államigazgatásban részt venni.
2011. jan. 12. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!