Szerintetek milyen intézkedéseket kellene végrehajtani a kormánynak, hogy jobb legyen a gazdasági helyzet?
"nade hogy becsatlakozzunk a globális piacba, na az már egy kicsit soknak tűnik."
már becsatlakoztunk
ma 20:52 vagyok
Leírom a felsőoktatást én hogy képzelem el, hogy meglegyen a 100%.:)
A felvételi rendszer nem a középiskolai jegyekre (ahhoz nagyrészt ugye segg kell) koncentrálna, hanem lenne egy általános műveltségi, IQ és pályaorientációs ( hogy ne anyuci kedvéért mennyen egyetemre) teszt. Az alap felállás pedig az lenne hogy mindenkinek fizetni kell, de aki teljesít egy bizonyos szintet (80-85%) annak nem kellene fizetni, aki pedig egy bizonyos szint alatt teljesít (50%) annak bizony még felárat is kellene fizetni. Elég hamar kiszanálódnának 10évig járok főiskolára, mert általában részeg vagyok tanulok.Na nagy vonalakban ezt tartanám jónak.
21:31
Így már érthető,és tetszik.
"Olyan intézkedést, amivel létrehoznának olyan felügyelőszerveket, akik komolyan veszik a feladatukat és a körmére néznének egyrészt a politikusoknak, másrészt pedig a cégvezetőknek, különös tekintettel az állami cégekre"
A kormánynak épp ez az ami szöges ellentétben van az érdekeivel.
"A belső piac még reális, nade hogy becsatlakozzunk a globális piacba, na az már egy kicsit soknak tűnik."
Egyedül neked. :)
ma 21:43
Tudom. De jó lenne, ha végre ráébrednének arra, hogy az önzés nem viszi előbbre az országot.
ma 21:47
Vagy legalábbis az ilyen méretű önzés nem...
"ma 21:43
Tudom. De jó lenne, ha végre ráébrednének arra, hogy az önzés nem viszi előbbre az országot."
Csak a következetes választói magatartás, súlyosabb esetben pedig (ami most sajnos fennáll) a következetes népharag ébresztheti rá őket arra, hogy nekik értünk kell tevékenykedniük.
Addig nem lesz gazdaságilag tisztakezű kormányzatunk, amíg az MSZP bejut a parlamentbe, és amíg az előző kormányzatok korrupciós ügyei rendesen fel nem lesznek derítve, és a felelősök rács mögé nem lesznek helyezve.
Addig nem lesz demokrata, jogállami vezetésünk, amíg Orbán, Lázár, Navracsics és Schmitt fel nem lesz akasztva azért, amit az elmúlt fél évben tettek a jogállamiság és demokrácia ellen. A Közlönyben ott állnak a bizonyítékok.
20:43
"Szóval azt mondod, hogy Magyarország képes lenne versenyképes áron, versenyképes minőségben előállítani termékeket, amit lehetne exportálni?"
Cseppet se zavarjon, hogy Magyarország nettó exportőr ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!