Mi a véleményetek a kettős állampolgárságról?
A kettős állampolgársággal egyetértek, de tényleg ne szavazhasson az aki nem itt él.
Ha egyszer elköltözök akkor miért szavazzak itt, ha rám nem fog kihatni.
dettó. engem is a szavazás zavarna, hisz aki megadja nekik az állampolgárságot, arra fognak szavazni miközben azt se tudják, hogy mi megy itthon.
bnőm anyjának testvére németben lakik. Itthon volt amikor a szavazás volt. Megkérdezte, hogy "izé, ki is van most kormányon?" persze a fideszre szavazott mert a család is, persze az itthoniak sem tudtak semmit a fideszről, csak azt, hogy az mszp rossz.
"Az hogy ők sokkal magyarabb magyarok nálad"
Hülye szöveg!Ezt az országot azok építik akik itt élnek és dolgoznak! Nem hülyeséget kell szajkózni!
"Az hogy ők sokkal magyarabb magyarok nálad"
Anyádnál esetleg.
Szavazati jogot csak az kaphat, aki állandó magyarországi bejelentett lakcímmel is rendelkezik. A nyugdíjat pedig az az állam fizeti, ahol az illető a nyugdíjjogosultságot szerezte. Eddig is így ment, ezután is így fog.
Amúgy jó ötlet a kettős állampolgárság, és nagyon sok országban bevett gyakorlat. Senkit sem zavar. Másrészt a mi esetünkben mégiscsak valamilyen lelki helyrehozatalát jelenti Trianon katasztrófájának.
"mindenkinek tudnia kell eldönteni hová akar tartozni."
Aha. Akkor változtassuk meg a határokat, egyetértesz?
Szerintem Ha Magyarok igenis van joguk a magyar állampolgársághoz.
Azonban szavazati jogot ,csak akkor adnék ,akinek van lakhelye Magyarországon.
A nyugdíjjal kapcsolatos felvetésed baromság.
A kettősállampolgárságú magyarok szavazati jogát én ahhoz kötném, hogy a történelmi Magyarországon legyen bejelentett lakcíme. Ugyanis a kettős állampolgárság megítélése úgy lett meghatározva, hogy az is megkapja aki a nyílasok illetve kommunisták elől mennekültek külföldre. Ezért ezen személyeknek nem adnék szavazati jogot. Viszont a Felvidéki, Dél vidéki és Erdélyország magyarsága nem tehet arról, hogy a Csonkaországon kivül került, hisz az a szülőföldje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!