Mennyi pénzt lehet a magánnyugdíjpénztárakból kivonni és másra felhasználni?
nem kérsz politizálást a politika kategóriában?
amúgy már kivonták az eddigi pénzeket
nagyjából 3000milliárd van ott.
a jövő évi költségvetés 580milliárdra számít
ha 50.000 pénztártag maradna (optimista becslés) akkor a pénztáraknál kb 250milliárd maradna.
Ha ezeket összeadjuk akkor látszik, hogy nagyjából 2000milliárdot akarnak jelenleg ellopni a nyugdíj-megtakarításokból.
ma 13:32
Azoknak a nyugdíj-"megtakarításoknak" a 2/3-a államkötvényből áll, azaz ÁLLAMADÓSSÁG. Érdekes megtakarítás az, ami főleg adósság.
Ajánlok egy üzletet. Kölcsönadok neked egy kis pénzt. Te nyitsz nálam egy számlát. Erre a számlára befizeted a pénzt, amit kölcsönadtam neked. Ezt úgy fogjuk nevezni, hogy a te megtakarításod. A megtakarításoddal én egy kicsit játszom a tőzsdén. Közben minden évben szépen beszedem a kamatot tőled :)))
Áll az alku? Mert ha a kmanyup-rendszert szeretted, akkor ezt a konstrukciót is élvezni fogod.
ma 14:35
csináljuk máshogy:
Adj kölcsön nekem pénzt, cserébe én adok neked egy váltót és ígérek kamatot is. (--->ez lenne az állampapír megfelelője)
Majd visszakérem tőled a váltót és megsemmisítem.
Szted ez ok. Ne érzed magad átverve?
ma 14:39
Szép a történeted, csak nem releváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!