Egyetértetek az RTL KLUB színvonalas előadásával?
A 2011.01.01-én bemutatott "Rajtunk a sor" c. műsorról lenne szó.
Lehet, hogy csak én vagyok kiakadva, és ez érdekelne. Ez most komoly volt?
1. Miért kellett ilyet készíteni? Jöttek a nagy énekeseink, énekeltek, jöttek a Tömör Professzorok és ennyi volt.
Azért írok a politika rovatba, mert szerintem az EU elnöksége azért inkább politika, mint reklám. Szóval:
- Mi köze az RTL-nek az EU-hoz? Miért kellett ezt így előadni? Nem lett volna egy "The New Year Show" c. műsor jobb? Minek kellett ezt az EU-t belevinni???
2. A Tömör Professzorok, akik átlagosan 5 éves gyerekek lehettek. Na most valaki komolyan elhiszi, hogy egy 5 éves gyerek tudja, hogy mi az az EU, hol a központja, és mikor lépett be Magyarország az EU-ba? Nevetséges. Akármennyire is hülyén írta meg a forgatókönyvíró a gyerekekkel felolvastatott szöveget, érezni lehetett, hogy mű. Ráadásol olyanok voltak benne, hogy Spanyolország, Németország, Angolország, Hollandország. Erre bármelyik ember azt mondja, hogy igényli, hogy gyerekek hülyeségeket beszéljenek a Politika témakörben???
Aztán voltak a Hungaricumok. Na az verte ki először a biztosítékot. Ilyenek, hogy a "kolbász az magyar, a téliszalámi az magyar, de én NEM SZERETEM A KOLBÁSZT".
"Az Unicum egy Hungaricum, de én még NEM IHATOK" és az "Unicum az NEM FINOM". Most komolyan érdekel ez embereket, hogy szereti-e a gyerek a kolbászt?
Ráadásul direkt válogattak be pösze gyerekeket, de ez most mellékes.
Aztán jöttek a feltaláló magyarok. Ezt már tényleg nem kellett volna gyerekekkel előadni.
- toll
- helikopáter
- számítógép
- C-vitamin
Elmondták, hogy a magyarok találták fel a C-vitamint (találták meg, de mind1, hülyegyerek, aranyos), de azt nem, hogy ki. Bíró László golyóstollával ugyanez. Rubik Ernőt persze elmondták, de a kislány raccsolt, szóval egy logopédus-intézetből válogatták a gyerekeket.
De aztán jött a legszebb rész:
A ma híres magyarok. A legszebb, hogy a Polgár lányokat belevették. Teljesen jogosan, de amikor 10 mp-en keresztül egy kislány mondogatja, hogy "ez a futó, ez a bástya, ez a ..." az szerintem idegesítő, pláne, hogy a gyalogsortól nem láttam, hogy mire mutat.
Szóval ez egyszerűen GÁZ volt nekem, én éreztem magamat kellemetlenül, hogy egy betanított, mű szöveget hallok, és nézem.
3. Az énekek
Ez nem is volt annyira rossz, ez tényleg elment. De Oláh Ibolya - Magyarország száma Wolf Kati előadásában elég érdekes volt. De nem volt rossz, csak szokatlan. Nem hallgattam sokat a számot, szóval lehet, hogy hülyeséget mondok, ezért most előre elnézést kérek, de nem lett volna jobb akármelyik felnőtt kórussal énekelni a vokált? Miért kellett óvodás gyerekeket betenni IDE is? Lilu (aki mindenhol ott van, ami arra enged következtetni, hogy az RTL-nek nincs pénze másokat alkalmazni, mert engem idegesít, már a Balázs is sok) aztán mondta, hogy az új erő képviselői miatt nagyon hatásos volt. Hát szerintem nem...
Tabáni István kezdő dala jó volt. Az egy jó szám, jó előadás, perfekt. Na de ami utána volt!!! Nekem egy arab beütésű szám tűnt fel, és olyan mű volt. Aztán jött egy vegyesfelvágott, ami a BillY Jean-től a Sweet Dreams-ig mindent tartalmazott. De a címszó alapján MAGYARnak kellett volna lennie. Ez már csak simán gáz volt, de nem is ez volt a baj.
De aztán jött a Táncművészet-es csaj.
Én úgy fogtam fel, hogy mondja Lilu, hogy táncművészet, ezután felfigyelek, nézem a TV-t, sötétség, és egyszer csak meglátok egy kövér s€gget, és azt bámulom 10 percig, aztán egy Green Box előtt állva mutogat, riszálja a p*csáját és a háttérben az animáció úgy megy, mint ahogy ő mozog.
Aztán jött a magyaráb srác, de ez már nem is érdekelt, elfogadható és jó szám volt.
Varga Viktor. Na hogy ő mit keresett ott? De OK, az AMERIKÁBA IS ÍGY JUTOTT EL AZ A HAJÓ -Ó-Ó miatt gondoltam, hogy ki lehet bírni, el is fogadható, egy kis történelem (legminimálisabb szinten).
De aztán hallgatom, hogy ez nem az lesz, és én csak azt az egy számot ismerem tőle.
Hogy milyen számot énekelt?
Megette a Lehet zöld az ég c. dalát, megette az ebből jövő sikerét és pénzét, puuk, k@kiljuk ki, és ez volt az. Arról énekelt, hogy milyen jól énekel, és hogy ez milyen jó nekem. OK
A Stroke, Csikó Szabi és a 4For Dance az jó volt, az tetszett a legjobban.
Szóval egy lényegre törő kérdés:
Mi értelme volt ennek? Miért nem lehetett normálisan csinálni?
Én úgy képzeltem el, hogy lejátszák az Örömódát (EU himnusz, de most magyar szöveggel), háttérben az EU zászló lobogna, és mutatnák a híres épületeket, amelyek még szépek is. Ez két perv durván. Aztán jöhetne a Magyar Himnusz, háttérben magyar zászló. Bemutathatták volna a koronázási jelvényeket, Mátyás és Beatrix mellszobrát, Szent László mellszobrát, Rákóczi festményét, a Hősök terét, Petőfi Sándort, és még rengeteg más magyart, aki tett is valamit értünk. A végén lehetett volna zárni egy Ady, Petőfi (bárki más) költő versével, vagy akár Wolf Kati Magyarországjával. Szerintem az szép lett volna, és ez így egy 10 perces előadás. Azután lejátszhatták volna a Kék Lagúnát, mert azt úgyis mindenki szereti, és az még idén nem is volt...
Szóval én nem értem, hogy mi értelme volt ennek az egésznek, és minek keverték bele Európát.
51%!
Teljesen egyetértek, megy a +
De amíg van olyan műsor, mint a XXI. Század, addig nekem összeférhetetlen, hogy egy olyan műsor menjen, mint a Maúnika Shó (jó, ma már nem is megy, de azért a Cool-t is az RTL-lel egy kalap alá veszem, és ott vannak cifra dolgok).
61%!
Nem hiszem, hogy tetszene. De ezek szerint jót írtam :D
Szerintem pedig igenis egy színvonalas műsort láthattunk a körülményekhez képest. A gyerekek aranyosak voltak, és segítségükkel feleleveníthettük a legalapvetőbb dolgokat, amik Magyarországot jelképezik. Ha egy nagyon tudatlan külföldinek mesélnél a magyarokról, nagyjából ezeket a dolgokat említenéd meg, nem? Persze ezek tényleg csak a legalapvetőbb dolgok, de, lássuk be, az RTL Klub soha nem arról volt híres, hogy a műveltebb rétegekhez szóló műsorokat sugároz. Ötletem sincs, hogy mi alapján képzelted el úgy, ahogy leírtad.
A dalok nekem tetszettek, és szerintem Wolf Kati előadása után Oláh Ibolya elsüllyedhet a föld alá.
Az innovációs-táncos hölgy egy kész vicc volt, ez tény.
Alapvetően egy szórakoztató showműsort láthattunk, ami tökéletesen megfelelt egy kis szombat esti tévézéshez.
0:09!
Jogos. Én is ezt mondanám egy külföldinek.
De az, hogy ezt gyerekek mondták (tényleg aranyosak voltak), ezzel szerintem úgy hatott, mintha ezeket az információkat egy külföldi mondaná nekem.
Nem azért, mert én ezeket tudtam, hanem azért, mert ha valaki ezt máshonnan tudta meg, akkor az teljes joggal úgy érezheti, hogy ők ezt honnan tudják? Honnan? Onnan, hogy egy forgatókönyvíró megírta, hogy ezt kell elmondanotok. Rajzoljatok még 12 csillagot.
De engem valahogy irritált. Szóval olyan dolgokat mondtak, amiket Nekik nem kellene tudniuk. Ezt egy átlagos kisgyerek NEM tudhatja. Ez zavart engem.
De tényleg voltak benne jó részek, ez tagadhatatlan.
75%
Elhiheted, hogy nem vagyok ideges, csak nekem idegen ez a fajta műsor. Mert ez olyan, mint a RPCJS-ban a Dark Vampires. Miért vannak benne vámpírok? És a vámpírok miért karddal támadnak?
Semmi értelme nem volt, ha ez egy New Year Show lett volna, akkor elfogadtam volna. De ebből én azt láttam, hogy ezzel az RTL valamilyen szinttel ny@l a Fidesznek. Mert a semmiből is csináltak egy elefántot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!