Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lenne, ha Magyarország...

Mi lenne, ha Magyarország kiegyezne Szlovákiával?

Figyelt kérdés
Annak idején 1867-ben Ausztriával sikerült. Most is sikerülhetne...
2011. jan. 1. 21:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
HÁ hajlana rá a két ország persze lehetne egy personal unió vagyis mai szemmel nézve egy szövetségi köztársaság 2 kamarás parlamenttel. megoldana jó pár állami problémát is mindkét ország részéről ,de az a helyzet amíg mindkét ország ilyen ellenségesen néz egymásra addig nem hiszem ,hogy kivitelezhető lenne. Ezzel a dologgal ,az a baj ,hogy ilyen állami viszont között fel sem merülhet a kérdés. Viszont nehogy azt hidd olyan ellenséges nép a szlovák. Én itt lakok a határ mellett és tudom ,hogy többnyire nem tekintenek ellenségként ,sőt szívesen működnének együtt. De náluk is ott vannak Slotáék ami nálunk a jobbik szlovák kiadása. Ez utóbbi kettő illetve a szimpatizánsai csinálják a műsort (tisztelet a kivételnek).
2011. jan. 1. 23:54
 12/15 fegyvernepper ***** válasza:
Annak idején 1867-ben más volt a helyzet,akkor dualista állam jött létre: az Osztrák-Magyar Monarchia , te is ilyenre gondoltá : Magyar-Szlovák Monarchia ?? :)
2011. jan. 2. 00:11
 13/15 anonim válasza:
igen addig nem lehet semmivel sem előbbre lépni ameddig megy a viszály. Csak a sokember aki a magyar hova tartozása alapján azthiszi ,,majd megmutatom én annak a tótnak,, és ezt a soviniszta felfogást kell megállítani, és helyre tenni. Azért mondom most ezt magyar oldalon, mert a szlovákoknak is ezt kéne tenni hazai oldalon. De nem csak Szlovákiával, hanem az összes néppel, amelyek régen 1920 előtt együtt éltek velünk egy hazában.
2011. jan. 2. 00:11
 14/15 anonim válasza:
nem nem ilyenre gondoltam. Olyanra mint anno még a Haubsburgok előtt. A 150 éves Török-korszak előtt. Amikor még mienk volt a haza, és békében éltünk egymással
2011. jan. 2. 00:12
 15/15 anonim ***** válasza:
44%
Na mivan, most tanultátok töriből a kiegyezést, azért szajkózod ezt itt most nekünk? Van egy rossz híre. Sz.rul tanultad meg a leckét, mert az akkori kiegyezés nem arról szólt, hogy kezet fogtunk egymással, és megígértük, hogy ezentúl nem bántjuk egymást.
2011. jan. 2. 02:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!