Hosszú távon mi lehet az ország sorsa?
Ha...
Feléltük a jövőnket, mert végletekig eladósodtunk...
Feléltük a jövőnket, mert alacsony a gyerekvállalási hajlandóság...
Feléltük a jövőnket, mert nem képezünk szakembereket, versenyképes szakmákban...
Feléltük a jövőnket, mert az egészségügy, és az oktatás színvonala alacsony, minősége rossz...
Ha...
A még meglévő munkaerő külföldre vándorol (szakmunkások, orvosok, tanárok)
Az ország fele víz alatt áll...tönkremegy a mezőgazdaság
A munkanélküliség magas...a képzettség alacsony
A fizetés alacsony...a lakosság eladósodott
Az éghajlatváltozás tovább súlytja az országot...
Lehetséges, hogy a gazdasági fellendülés motorját a nyugdíjasok, a munkanélküli frissdiplomások, vagyonőrök, műkörmösök, egyéb szolgáltatók és a cigányok fogják beindítani?
Vajon mit hoz majd a jövő???
Én foglalkozásomra nézve elsősorban gipszmintakésztő vagyok (kerámiaipar) másodsorban épületszobrász vagyok.
Ezenkvül biztonságszervező, raktáros, targoncavezető is vagyok.
Ha sikerül befejeznem a képzést, akkor CNC gépi forgácsoló is leszek.
Miért kérdezed ezt? Csak nem tudsz esetleg egy jól fizető állást valahol?
"Szerintem ,az tanuljon egyetemen akinek van hozzá agya "
Mi van ha van 20 ember akinek jó agya van, de csak 50 embernek van elég ösztöndíj?
ezt nem értem van 20 ember akinek jó az agya
és van 50 ösztöndíj
50-20=30
30 ösztöndíj még marad is
ha meg véletlenül egy 0 át lehagytál és 200-at akartál írni arra meg az a válaszom hogy akkor a 50 legtehetségesebb menyen főiskolára.
"Hosszútávon mi lehet az ország sorsa?"
1000 éve kérdezgetjük. És 1000 éve mondjuk, hogy mindig a másik miatt ilyen az ország.
Nem kellene elfelejteni, hogy az ország mi vagyunk.
Jelenleg teszünk egy X-et 4 évente, és várunk.
Várakozunk, szidkózódunk, dögöljön meg mindenki...,egy kis dombra lecsücsülünk...csüccs.
Aztán teszünk X-et amoda, és megint várunk.
Várunk, várakozunk, példát mutatunk milyen ügyesen tudjuk utálni a másikat, azzal úgy elvagyunk, és hopp, megint eltelt 4 év.
Lehet, hogy jövönk attól függ, hogy én akarom-e irányítani az életem, vagy mások akarják irányítani az életem?
És akkor most lehet szidni... Előre is köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!