Miért nyelitek be ezt?
A demokrácia szétverésére gondolok.
Kifejtve:
- az Alkotmánybíróság hatáskörének szűkítése
- az új médiatörvény, amiben mennyiségi megkötéseket tesznek a híradások tartalmára, eltörlik a véleményszabadságot, a Médiahatóságnak meg gyakorlatilag teljes döntési szabadságot adnak minden kérdésben
- visszamenőleges hatályú törvények megalkotása, a magánnyugdíj pénztárakra és a 98%-os rendkívüli adóra vonatkozóan (nem az intézkedés céljával van baj, hanem a módjával, ami a jogállamiság egyik legfontosabb szabáályát hágja át)
- a törvényalkotás során a társadalmi egyeztetés és a szakmai szervezetek véleményének teljes mellőzése (gondolok itt a készülő sztrájktörvényre, drogtörvényre...)
Tényleg akkora birkák vagyunk, hogy ezt lenyeljük?! Egy demokrata nemzet már rég fegyvert fogna! Azt hiszitek, hogy ez egy fejlett demokráciában, mint Franciaország, Egyesült Királyság vagy USA következmények nélkül maradhat?!
Először: mert a fidesz-barmai még ott tartanak, hogy "Győztünk".
Másrészt: demokráciának ezt nem lehetett soha nevezni.
Demokráciában a pártok kialakítanak egy kormányprogramot, arra szavaznak a Zemberek, és azt megvalósítják. Tehát: a nép irányít, a többség akarata dönt.
Ez úgy néz ki, hogy aki többeket átver, nagyobbat hazudik, az nyer, aztán négy évig azt csinál, amit akar, és semmilyen felelősséget nem kell érte később vállalnia.
Lássuk be, Orbán csak élelmesebb, mint a többiek, hogy ezt maximálisan ki is használja, és igaza van, mert tényleg ennyire hülye a Zemberek többsége.
Nem véletlen, hogy az értelmiség fordult el tőle először.
Én nem nyelem be.
Nem hiszek el egy pártnak sem semmit :)
Megtapsolom ha valamit jól csinálnak, de előre semmi bizalmat nem kap :)
És eddig egyszer sem tapsoltam -.-
Nagyon sok embernek nem tetszik, amit művelnek.
De már többször bebizonyosodott, hogy itt a választások után semmibe sincs beleszólásunk.
Nem tetszik, nem nyelem be. És? Álljak oda egy táblával a Parlament elé, és skandáljam hetekig, hogy "demokráciát!demokráciát!".
Gyurcsányt se tudták lecserélni, akkor tesztelte a rendszert Orbán, hogy meddig lehet elmenni, és ki lehet-e egy kormányváltást demokratikus eszközökkel kényszeríteni.
Nem lehet.
Az akkori tapasztalatait most felhasználja, és lehet örülni, mert erre kaptak a néptől felhatalmazást.
"S az mszp-szavazók miért olyan hülyék hogy még most is 800 000-en szavaztak a kommunistákra?Ők is benyelik a baromságot.Csinálhatnak velük akármit, csak bólogatnak és helyeselnek."
Ők is hülyék. De nem a kommunistákra szavaztak, hanem az MSZP-re. Az MSZP, akármennyire is szeretnéd ezt gondolni, nem kommunista. Sok mindent lehet a szemükre hányni, de ezt az egyet nem. Semmilyen tény nem támasztja ezt alá.
Egyébként nem értem, hogy jön most ide az MSZP?! AZ MSZP-nek gyakorlatilag semmi hatalma nincs. Semmi közük nincs a kormány tevékenységéhez. Miért miattuk fáj a fejed? Nem ők rombolják a demokráciát. Ők már megbuktak. A Fidesz viszont a csúcson van. De te még mindig az MSZP-nél vagy leragadva. Ha kritkát hallasz a kormányról, rögtön az MSZP-én jár az eszed. Na látod, ez bizonyítja, hogy te is csak egy pártkatona vagy.
Szeretem ezt az oldalt.
Itt egy óra nem telik el provokáció nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!