Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van olyan, aki hazafiságból...

Van olyan, aki hazafiságból inkább rossz életkörülmények között élne, minthogy ha lenne egy külföldi munka és arra jelentkezne?

Figyelt kérdés
2010. dec. 28. 14:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Ha azok az emberek is hazafiasak lennének, akik egyébként gyáván elmenekülnek, akkor nem ilyen "

Miért lennének gyávák?

Mert nem akarnak az itteni életszínvonalon élni?

2010. dec. 28. 18:33
 12/19 A kérdező kommentje:

"Mert sok téren az USA rosszabb"

De sok téren sokkal jobb mint Magyarország.

És a fizetés eléggé meghatározó dolog. Kanada és az USA hasonló helyzetű fizetésileg.

2010. dec. 28. 18:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a fogadó közegtől és a munkavállaló talpraesettségétől együtt függ, kit hogy fogadnak külföldön.

Keresztanyám Svédországban például egész jól megtalálta a számítását, befogadták őt is, a kisfiát is, nincs semmi megaláztatás, sőt, jobban elismerik, mint itthon valaha a szakmában.

Persze van ellenpélda is, de mint ha itthon nem aláznák meg sokan a kiszolgáltatott munkavállalókat...

Ha valaki bárhova (akár itthon akár máshol) el akar menni dolgozni, kell, hogy legyen benne tartás, és egy kicsit még a kilátástalanságban is meg kell válogatni, hova hajlandó az ember elmenni dolgozni. (én pl. a Zepterhez vagy a TopShophoz nem megyek, mert mint ügyfél csalódtam bennük, és nem tudom mások előtt képviselni őket)

Én gondolkodom külföldön, már csak tapasztalatszerzés céljából is, ha tartósan, akkor viszont csak úgy megyek, hogy tudjam vinni mindazt, ami számomra fontos (pl. a madaraimat), tehát akkor gyakorlatilag (még ha ideiglenesen is) költözök.

2010. dec. 28. 21:46
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
21:46 ismét, szóval ha a hangsúly nem menne át egyeseknek, a munkavállaló itthon is meg van alázva mert sok ember kénytelen éhbérért dolgozni...
2010. dec. 28. 21:49
 15/19 anonim ***** válasza:

""Mert sok téren az USA rosszabb"

De sok téren sokkal jobb mint Magyarország."

Nem is Mo-hoz viszonyítottam. Kanada 100x jobb közbiztonság és egészségügy terén például.

Csak azt mutattam hogy van kivándorló patrióta is, nem csak a szülőföldedhez kötődhetsz úgy, hogy hazafi leszel.

Hazafi vagy a hazádban, nem mindig ott ahol "kipottyantál", önkéntelenül, és nevelkedtél x korodig. (bocs a fogalmazásért)

Nem leszel mindenképp számkivetett, főleg nem hazátlan!

Én már gimi után menni fogok, már a nyáron (még nem dőlt el hova):)

2010. dec. 28. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:
És osztom, hogy Magyarországon is lehetsz Magyarként Hazátlan, Számkivetett !!!
2010. dec. 28. 21:51
 17/19 A kérdező kommentje:

"sőt, jobban elismerik, mint itthon valaha a szakmában. "

Nálunk bárkit el szoktak ismerni?

2010. dec. 28. 22:40
 18/19 lewis0817 ***** válasza:
51%
Ha valaki csak a hazafiasságból ott marad ebbe a pöcegödörbe akkor az jó nagy idióta. Tudtommal hazafiasságból még 1 ember nem lakott jól. De hát ti tudjátok. üdv: Svájcból :)
2012. febr. 29. 16:29
 19/19 anonim ***** válasza:

A hazafiság nem fog ételt rakni az asztalra, vagy ruhát adni a gyerekeimnek.

Arra jó, hogy kitöröljem vele a seggemet :)

Na sziasztok, én léptem ;)

2012. júl. 26. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!