Mi kötelezhet valakit a mai világban arra, hogy "kereszténydemokrata" vagy bármilyen más olyan politikai irányzatban foglaljon állást, ahol a rendelkezéseket, törvényeket egy vallásból származtatják?
Gondolok itt elsősorban Orbán Viktorra, aki annak ellenére, hogy a késői 80-as, korai 90-es években nagyon felvilágosult fiatalember volt, később ilyan George Bush-szerű lépésekre vetemedett.
Én ateista vagyok, de vallásos ismerőseim mind azt mondják, hogy a modern világban a vallás olyan dolog, ami magánszemélyekre és a templomokra tartozik, és a politikát a tudomány törvényei szerint kell irányítani, különben visszakerülünk a sötét középkorba.
Egyetértek. Mi köze van a vallásnak az alkotmányhoz, törvényekhez.
Azt nem értem, hogy egyáltalán miért kapnak támogatást a templomok. A hívektől beszedett pénzen kellene magukat fenntartani.
"politikai irányzatban foglaljon állást"
Mit jelent politikai irányzatBAN állást foglalni? Lenni görög turiszta?
"a rendelkezéseket, törvényeket egy vallásból származtatják"
A ker. dem.-k nem a törvényeket származtatják egy vallásból, hanem az értékrendjüket.
Egyébként biztosan nagyon elavult dolog a ker. dem., végülis Németország, ahol a CDU (kereszténydemokrata unió) van kormányon, az is milyen középkori lerobbant putri.
"végülis Németország, ahol a CDU"
Igenám, csak a Németországi CDU-nak semmi baja sincsen a melegek jogaival, az emberek XXI. századi értékrend szerinti szabadságával, a szólásszabadsággal, és Hamburgban és Berlinben fél-hivatalosan de kis mennyiségű marijuána tolerálva van.
Ezzel szemben a Fidesz-féle kereszténydemokrácia totál az USA-beli Bushista republikánus értékrendet veszi át, egy kis Horthyzmussal keverve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!