Magyar politika, és összefüggések a külföldi politikával?
Szeretnék ilyen téren művelődni,És örülnék neki ha palaki párttalanul elmondaná azt ami tényleg van most és röviden a történetét.
örülnék olyan weblapoknak is ami erről ír részletesen nekem de azért szeretnék itt olvasni egy összegzést a dolgokról.
Előre is köszönöm!
13/F
U.I: tudom hogy még fiatal vagyok ,de szeretnék érteni hozzá.
Ez így kicsit tág fogalom
azonkívül a neten objektív véleményt nem fogsz kapni
(itt a GYK-n meg különösen nem)
Miért ne kaphatna objektív véleményt?
Csak venni kellene a fáradtságot, hogy kibújjunk a skatulyákból. Nem kell vaskalaposokat nevelni.
Nekem az a véleményem, hogy Magyarország földrajzi helyzeténél fogva geopolitikailag a centrumban van. Vagyis:
Geopolitika: Geológia + politika = a földrajzi helyzet hatása a történelemre, és a politikára. Mert akár egy gyereknek, egy országnak is fontos, hogy hová születik.
Centrumban van: Középre került, középen van.
Magyarország lényegében nagy, erős birodalmak, országok, hatalmi tömbök között volt mindíg is.
Német-római-Birodalom & Bizánc, vagy Habsburg Birodalom & Török szultánság, Nyugat-Európa & Szovjetunio.
Itt mindíg a nagyhatalmak alkui, érdekei határozták meg a gazdasági, ezen keresztül a politikai helyzetet hosszabb távon.
Ennek köszönhetően a magyar társadalom is többszörösen megosztott volt, különböző nézetek alapján különböző politikai érdekekhez, irányvonalakhoz, politikai érdekkörökhöz húztak.
Ez mindenkor tettenérhető a magyar politikában.
Magyarország olyan helyzetben van, ogy vagy a kelet nyugati széle vagy a nyugat keleti széle. Ez a terület, de tőlünk északra Lengyelország is, és attól délre a tengerig az egész régió részben hasonló sorsú terület. Magyarországra ez fokozottan jellemő történelmi időkben is voltak Habsburg párti magyarok vs. Török-Birodalom szövetségesei magyarok.
Akár még korábbról Szent István vs. pogány magyarok.
A 19. században is volt egy "nyugatos" vonal, és egy másik, "különutas" irányzat.
Ez így következett, épült egymásra az egész történelmen át.
Magyarország politikai erői tehát lényegében mindíg minimum kettő főbb politikai vonalra tagozódik.
Ezek "osztódnak" néhány al "faj" ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!