Szeretnétek diktatúrában élni?
Nem az államforma a lényeges nekem, hanem a lehetőségek.
Amennyiben bővülnének a lehetőségeim, lenne lehetőségem dolgozni, megélni, csládot alapítani (most nincs) akkor lehetne tőlem királyság, császárság, monarchia, anarchia, engem nem érdekel.
Megsüthetitek elvi alapon a demokráciát, azt sem lehet megenni, és nem véd a hideg ellen sem.
Ha külföldön jobbak lesznek a lehetőségek, akkor oda kell menni, aztán kész.
Mire jó az olyan "szabaság", ahol azt mondasz amit akarsz, de senki nem hallgat meg, vagy az olyan tüntetés, "amit majd megunnak, és hazamennek"???
Lényegében eddig is "diktatúra" volt, csak most lassan majd úgy is fog kinézni...
Nem ideológiai alapon megközelítve, Helmet 16:41-es kommentje szimpatikus.
Nagy bibi akkor van, ha a diktatúrában is éhezni kell.
Anno meginterjúvolták a Lajka kutyát a SZU-ban, hogy mi a véleménye a peresztrojkáról, ill. a történésekről.
Lajka:" Igaz, hogy az etetőtálam kétszer akkora mint korábban. Az is igaz, hogy a láncom fél méterrel rövidebb, így a tálat nem érem el. De ugatni, barátaim amennyit jólesik..
Lényegében valami hasonló.
Szinte teljesen mindegy, hogy diktatúrában éhezünk, és be kell a szánkat fogni, vagy demokráciában éhezünk, de legalább megbeszéljük.
Egyébként teljesen elvi a kérdés, mert ezidáig, és előtte is "diktatúra" volt, mert nem volt társadalmi egyeztetés. Eldöntötte Gy. Ferenc elkövető, hogy nagyon jól élünk, és még jobb lesz, ha "reform". Nekifogott, mint sehall-selát dömötör, és reformált. Közben az ország ment a fasírtba.
Rettentően jól jártunk, hogy elmondhattuk, meg ki mehetett tüntetni aki akart "majd megunják, és hazamennek".
Szerintem a nyolc évben "minimum" nem működött a demokrácia. Most csupán hozzá szabják a ruhát a helyzethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!