Elfogadta a tegnap a parlament a nők 40-éves nyugdíjba vonulásáról szóló törvényt? Úgy tudom tegnap tárgyalták. Jól tudom?
Örömmel köszöntöm a lehetőséget, mert megérdemlik azok a nők a pihenést, akik mögött már 40 év munkaviszony leketyegett.(sok gyerekre megszavazott 15 év beszámítása is helyes)
DE: vannak olyan közhivatalok, ahol bizonyos területekről nagyon sokan el fognak menni, és igaz, nem áll meg a munka, de hiányozni fognak. Nálunk a bérelszámolásban 8 főből 4 fő érintett!! és elmennek. Nincs pótolhatatlan ember, de eléggé nehéz lesz a megfelelő szakmai pótlás. Ráadásul jogviszonyuk megszűnéséig a helyük nem betölthető.
Elfogadta.
Nekem ez sokat jelent, mert kismama helyén vagyok és hátha tőlünk is mennek el, így véglegesítenek. Ebben az esetben kezdhetünk gondolkozni családalapításon. Ráadásul így lesznek nagymamák, akik tudnak az unokákra vigyázni, ami nagy segítséget jelenthet sok kisgyermekes anyukának. Remélem, hogy ezek a nők nem mehetnek vissza nyugdíj mellett dolgozni...
Kedves utolsó!
A válaszod utolsó mondata kicsit megdöbbentett, de a saját érdekedből kiindulva érthető a megjegyzés.
Egyébként az senkit sem zavar, hogy a fegyverestestületek 25 év szolgálati idővel nyugdíjat igénylő dolgozói azóta is folyamatosan 2 ellátásért DOLGOZNAK. Na, itt az igazságtalanság. Azok a nők, akik most elmennek, biztosan nem fognak dolgozni, mert 40 év, az 40 év!
A mai helyzetben szerintem is érthető az utolsó mondatom.
Sajnos saját bőrömön tapasztalom hogy sokan nyugdíjasként ülnek az irodában olyan munkakörökben, amit egy aktív korú is simán elvégezne ( pl. adminisztátor, TB ügyintéző ), csak ugye, ők már régóta itt vannak, jóban vannak a főnökkel stb.
Ha lenne elég munkahely az országban, természetesen senkit sem zavarna, hogy sokan dolgoznak teljes munkaidőben, nem rossz fizetésért nyugdíj mellett.
Családot szeretnénk alapítani, de lehet el kell mennem a cégtől, annak ellenére, hogy kapásból 8 irodai munkás van, aki már nyugdíjas és olyan munkakörökben dolgoznak, amit én is el tudnék végezni.
Az is nagyon szúrja a szemem, hogy életerős fiatalemberek nyugdíjasok, holott tudjuk azt, hogy nem mindegyik végzett ténylegesen olyan munkát, ami miatt ez járna neki. A kétkezi fizikai munkások pedig dolgozhatnak a koporsóig, mert őket nem illeti meg kedvezmény, annak ellenére sem, hogy pl. a cipekedéstől, emeléstől stb. jobban tönkre megy a szervezete.
Most jönnek majd azok, akik közlik, hogy mindenki mehet katonának, rendőrnek stb., ill. lehet irodai munkát is végezni (én azt csinálom), de azért meghalna az ország ha nem lennének fizikai munkások és mindenki katona, rendőr stb. lenne és irodai munkát végezne.
"És ha én most férfi vagyok, akkor fordulhatok az ombudsmanhoz nemi diszkrimináció miatt?"
Igen de az ombudsman is korkedvezményes és nem fogja érdekelni,csak hogy az idő teljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!