Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy azt akarják bevezetni, hogy vasárnap ne legyenek nyitva a boltok?

Figyelt kérdés

Szerintem ez hülyeség. Ha valaki vasárnap akar boltba menni akkor nem tud.

A munkások se támogatnák mert akkor meg kellene pár embertől válni és ki tudja, lehet, hogy pont ő lesz az. Ezen felül az árak is nőni fognak, mert a boltoknak ki kell termelni az 1 napi hiányt.

2010. dec. 20. 16:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%

Újabb keresztény marhaság!

2010-ben ilyen vallási alapú törvényhozás, csak az Iszlám országokban fordulhat elő! Na meg Orbán Viktor lovagkorban járó fejében!

2010. dec. 20. 16:21
 2/21 anonim ***** válasza:
68%

. . . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,

. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,

. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,

. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,

. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}

. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}

. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./

. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./

. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./

. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/

. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}

. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../

. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../

. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”

. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\

. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__

,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,

. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\

. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\

. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--==``

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _\. . . . . ._,-%. . . ..`

2010. dec. 20. 16:22
 3/21 anonim ***** válasza:
12%

Régen is szombat délben bezárt minden bolt,de ezt természetsenek tartotta mindenki. Németországban sincsenek a boltok vasárnap nyitva.

Abban igazad lehet,hogy ez dolgozók elbocsátásával,vagy fizetésük csökkentésével járhat. Az árak pedig így is-úgy is emelkednek.

2010. dec. 20. 16:23
 4/21 A kérdező kommentje:

"Az árak pedig így is-úgy is emelkednek."

De jobban. Meg lehet, hogy a maradék alkalmazottak fizetése csökkenne. Bár ha nincs gyerekük akkor csökkenni fog.

2010. dec. 20. 16:25
 5/21 Bocipók ***** válasza:
93%
Szerintem ebből nem lesz semmi, fogyasztói társadalom vagyunk, szóval nem tudom kinek az érdeke fűződne a vasárnapi bezáráshoz. Nyilván a dolgozóknak jó lenne, de törvény szabályozza, hogy a hétvégéből egy nap jár nekik, a másik szabadnapot pedig hétköznapra kapják meg. Szerintem nem rúgnának ki embert, mert akkor "csak" 6 nap van a bevásárlásra, akkor viszont nagyobb lesz a tömeg, tehát egyszerre több pénztárnak kell üzemelni, meg az árufeltöltést is meg kell oldani kevesebb idő alatt, szóval szerintem nem fog változni semmi!!!!!
2010. dec. 20. 16:31
 6/21 anonim ***** válasza:
96%

magyarországon nincs az ilyesminek létjogosultsága, hozzá vagyunk szokva hogy mindig van valami nyitva. ha csak jön valami ünnep, főleg ha több napos, olyan káosz alakul ki a boltokban, mintha a világvégére kéne felkészülni.

szóval szerintem marhaság lenne.

egyrészt ez, másrészt az állam ne szóljon bele, hogy egy magáncég mikor van nyitva illetve zárva. onnantól, hogy ezt megtenné, nem beszélhetünk demokratikus köztársaságról.

2010. dec. 20. 16:33
 7/21 anonim ***** válasza:
95%
Én azt mondom, kérdezzék meg a kereskedelmi dolgozókat. Ha ők akarnak dolgozni, persze plusz pénzért, akkor legyen nyitvatartás, ha nem, nem. Nekik is biztos van szakszervezetük vagy valamilyen érdekvédelmi szervezetük. Én láttam már vagy 10 interjút ebben az ügyben, ahol vagy a a kerszténydemokrata képviselők nyilatkoztak vagy a kereskedők képviselői, de a dolgozók soha. Miért nem lehet tudni az ő véleményüket? Pedig számomra ez lenne a legfontosabb.
2010. dec. 20. 16:37
 8/21 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem nem rossz ötlet, de idegesít ez a KDNP-s vallási maszlag, úgyhogy semmilyen ötletükhöz nem tudok pozitívan hozzáállni.
2010. dec. 20. 16:50
 9/21 anonim ***** válasza:
95%
hülyeség. aki hétfőtől szombatig dolgozik, az mikor végezze el a nagybevásárlást?
2010. dec. 20. 16:54
 10/21 anonim ***** válasza:
62%
Nekem 8.
2010. dec. 20. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!