Ez a metapédia cikk mennyire igaz? Zsidók a magyar közéletben.
Azért pl Bochkor Gábor, Boros Lajos, Frei Tamás, Hernádi Judit -de lehetne még sorolni- nem igazán zsidóknak néznek ki.
Vagy ez a szokásos, hogy a szemetek biztos zsidók mert bejött nekik az élet és van karrierjük? Fogadni merek, ha én is híres lennék, máris zsidó lennék.
Bár a metapédia eléggé szélsőségesek szerkesztik, meg az egész oldal egy nagy copy.
"És nemrég volt itt, aki írta, hogy a tv2-nél felvételnél megkérdezték, hogy zsidó-e, és mikor mondta, hogy nem akkor elküldték haza."
És még el is hited? AZ provokáció volt.
Komolyan ez a zsidózás azoknak a szokása akiknek nem jött be az élet. Ezzel akarják okolni, hogy miért nem.
tegyük fel zsidók
annantól már akkor utálni fogod őket?
"A zsidókat mentegetitek folyamatosan?"
ti meg a judeofóbiásokat
"mert soha semmiért nem hajlandóak vállalni a felelősséget?"
a judeofóbok sem vállalják a felelősséget
Bochkor Gábor illetően nem vagyok biztos, de a másik 3 biztosan az, többen rendszeresen célozgatnak is rá (pl. a Heti Hetesben).
És persze nem bűn ha valakinek ez a nemzetisége, csak mivel gyakran szoktak véleményvezér szerepkörben feltűnni így nem árt ha ezt is bekalkuláljuk mielőtt azonosulnánk az adott állásponttal. (Mivel ők mobilisabb nép, a helyi/nemzeti ügyek számukra nem olyan fontosak, nem tudják ezeket olyan mértékben magukénak érezni, mint az átlagpolgár.)
Egyébként regisztrálva vagyok szerkesztőként a Wikin is meg a Metán is, de inkább a Wikipédiát tartom alapvetőnek és fontosabbnak, amit lehet azt ott kell megírni. A Metapédia pedig egyfajta 'patch', vagy 'update' a normál Wikihez, az olyan ügyeket illetően amelyek csak meddő vitát eredményeznének, így inkább praktikus máshol tárgyalni azokat. (A komolyabb bajuszakasztás a szerkesztő kizárásához vezethet, ez pedig szükségszerűen billenti a korábban regisztráltak véleménye felé a mérleg nyelvét, legalábbis a nagyon megosztó ügyekben - mint a politika.)
Tehát a 'macska' és 'alma' címszavak létrehozása a Metán voltaképpen teljesen értelmetlen, mert a lexikonok csak a kritikus témákban állnak egymással szemben. Azaz nyugodtan olvassátok mind a kettőt (ahogy a többi tematikus wikit is), aztán döntsétek el hogy mi van.
Ha pedig valami nem tetszik lehet regisztrálni, be lehet írni az adott oldal vitalapjára, vagy a kérdéses szakaszt át lehet helyezni a vitalapra mint bizonytalan tartalmat - ez a közösségi szerkesztés lényege.
Semennyire sem hiteles.
A szempontok, amelyek alapján eldönthetni vélik, ki zsidó,ki nem, megalapozatlanok és önkényesek.
Az egész Metapédia buta és aljas.
Én személy szerint meghagynám két okból(1. az aljas butaság "múzeális tárgya"; 2.Néha jót lehetne rajta röhögni), ugyanakkkor teljesen megértem azt is, aki irtózva a nyilvánosan terjesztet hülyeségtől és aljasságtól, legszívesebben betiltaná
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!