Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed ma a 2004....

Mi a véleményed ma a 2004. december 5-ei kettős állampolgárságról szóló népszavazásról és az MSZP "NEM" kampányáról?

Figyelt kérdés

Egy kis emlékeztető:

[link]

2010. dec. 6. 13:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Elnézést...

*nem (csak) rajtunk

2010. dec. 8. 21:34
 12/20 anonim ***** válasza:
95%

Kedves utolsó előtti(17.52es)nem az a kérdés, miért asszimilálódnak hanem az , hogy miért nem?

Mert asszimilálódni sokkal egyszerűbb. Menni a tömeggel és bólogatni és feladni minden magyarságukat , mint ahogy azt nagyon sokan megtették és megteszik manapság is ; Mert megútálják az anyaországukat mert pökhendiskednek velük , mert sznobok és lenézik őket, mert azt feltételezik róluk , hogy az alamizsnájukra pályáznak.

Azt hiszitek nem tudják , hogy Magyarországon 3,5 millióan a létminimum alatt élnek?!

Ott és akkor nem az anyagiakról volt szó!

Hanem arról , hogy elismerik e magyarnak lenni az olyan magyart aki, tőle független okokból Magyarországon kívül született. Azt aki szórványban vagy tömbben magyarnak született és nem adja gyermekét szlovák vagy román iskolába hanem próbál ember lenni magyarul.

Mert amikor egy gyerek román vagy szlovák iskolába kerül azonosulni fog az ő elveikkel az ő szempontjukkal és a magyar kultúráról hallani sem akar.És tudd meg , hogy sokkal kényelmesebb élete lesz, ...adottságaihoz mérten.

2010. dec. 8. 22:00
 13/20 KTpearie ***** válasza:
4%

Tőlem aztán legyen kettősállampolgár aki akar, vagy akár huszonhatos állampolgár is, egészen addig amíg nem szavaz. Látni kéne, hogy a kettősállampolgárság megadása vagy nem megadás is csak belpolitikai mérnökösködés. Egyszerűen arról van szó, hogy plusz xmillió potenciális szavazót akarnak megnyerni. Ne gondolja senki, hogy többről van szó. A fülkeforradalom addig tart amig behúzzuk az x-et, a nagy összeborulás is addig fog tartani amíg ti behúzzátok az x-et.

Meg merem kockáztatni, hogy a határon túli magyarok rálátása a magyar politikára nagyon közel van a nullához (ugy mondom ezt hogy rengeteg szlovákiai magyar barátom van, értelmiségi körökből, nem a levegőbe beszélek), hadd kérjem már ki magamnak hogy rajtuk múljon hogy én mennyit adózok, mennyiért tanulhatok stb. Az egész roppant komikus lesz nagyon hamar.

Zárójelben jegyzem meg, hogy lehet nem is lenne rosszabb sokkal, hiszen most is van egy kormányunk, amit a sok fogalmatlan megválasztott gyakorlatlag vakon, de azért mégis, határokon keresztül vakon belenyulkálni rálátás nélkül olyan belügyekbe, amik csak az anyaország lakosait fogják érinteni, hát merész.

2010. dec. 12. 14:00
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

„Szégyelltem is magam akkoriban szégyelltem , hogy magyarnak szült az anyám ,szégyelltem ,hogy magyarul kezdtem el gagyorászni csecsszopó koromban és azt legfőképp ,hogy fényeztem a magyarországi magyarokat jöttömben-mentemben.”

És az mit szóljon aki IGEN-nel szavazott és ezzel kell szembesülnie?

Tudod az itteni baloldal más mint felétek, úgy irányítják a szavazóikat ahogy nekik tetszik (mondjuk ez kb. minden pártra érvényes), 0 nemzettudat, ez egy óriási siker volt számukra.

2010. dec. 12. 16:25
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ment az agymosás "jobboldaliak" közt is, pl hogy ha megszavazzák akkor a román munkáltatók bosszúból ki fogják tenni a magyarokat.
2011. dec. 1. 14:55
 16/20 anonim ***** válasza:
72%
Ja, és persze ezekre a hülyeségekre olyanok voltak fogékonyak akik az összeesküvés elméletekre is, talán nem véletlenül.
2011. dec. 1. 14:57
 17/20 anonim ***** válasza:
64%

A 2004-es népszavazásnak semmi köze nem volt a kettős állampolgársághoz, akkor se, ha ez volt a szövegben. Az akkori kampány már régen nem erről szólt, hanem arról, mekkora a két párt tábora, ki tud nagyobbat durrantani. Akik ezt látták, többnyire nem mentek el szavazni, mert nem akarták a kézjegyüket adni egy ilyen mocskos dologhoz (ha valódi lett volna a kérdés, az persze más!).

Azok szavaztak jórészt, akik meg akarták mutatni, mekkora az ő pártjuk tábora. No meg néhány naiv lélek, aki elhitte, hogy a népszavazás tényleg az állampolgárságról szól.

Van itt a fórumon egy másik állampolgársági kérdés, ott is kiderül, hogy nem erről szólt a történet.

Éppen ezért én szégyennek azt tartom, hogy egy ilyen fontos és jelentős érzelmi kérdés ilyen alpári problémává aljasult.

2011. dec. 1. 15:10
 18/20 mustafa33 ***** válasza:
78%

Kedves "anyások", a mai napig nem tudom megbocsájtani azt a napot. Tudom tojtok rá a bocsánatomra, mint ahogy tojtatok ránk is. Nem tudjátok elképzelni "államalkotóink" mennyit híztak büszkeségükben, és hogy szerették orrunk alá dörgölni, hogy látjátok a saját fajtátoknak sem kellettek, mert ti csak szarok vagytok. Én büszke voltam magyarságomra, Magyarországra, RÁTOK IS, minden magyar sikerre. Azt hittem fogom akarni a Magyar állampolgárságot, mert apám, nagyapám is az volt és ITT volt az ahol én is élek. Eszem ágában sem volt áttelepülni, nálatok keresni munkát, elenni a kenyereteket (azóta sem veszek magyar kenyeret, pedig van az üzletben), én ott akartam magyar állampolgár lenni, ahol az lehetettlen volt 80 évig. De hát nem kértetek belőlünk. A magyar igazolványt nem kértem, mert nekem nem kell papír ahhoz hogy tudjam mi vagyok. A kedvezményeket meg nem állt szándékomban kihasználni. Hogy rám mondjátok, elülöm a padotokat a vonaton? Hogy ti dolgoztok a múzeum jegyemre? Nem, köszönöm. Ahogy elvették annak idején kérdezés nélkül nagyapáinktól (és azt a Magyar állam tette), úgy kellet visszaadni (vagy megadni a később születetteknek) alanyi jogon, deklaratíve, és aki ki is akarná használni az kiválthatta volna útlevelét bizonyítva arra való jogosultságát. Mert nem papír kell róla, elég egy kijelentés. Nem szavazni akarunk, ahogy nem a kódúskenyeretek kellett. Erkölcsi, becsületbeli elégtétel kellett. De ha sajnáltátok akkor egyétek meg a kenyeretekkel együtt. A Fletótok meg fúljon is meg tőle.

Lélekben és életvitelemmel magyar vagyok és maradok és talán öntudatosabb mint néhány sóher (mostoha)anyás. Valamikor volt a - magyar vagyok, nem turista - feliratú póló. Ezután inkább azt írtam autómra: Felvidéki magyar vagyok - ne félj tőlem, nem maradok!

Amúgy meg érdekes, (apámtól hallottam) valamikor a visszatérés éveiben a magyar hadseregben az anyás tisztek meg őrmesterek csak mocskos felvidéki komunistának mondták a visszatért területről berukkolt katonát. Most meg éppen a magyar komunisták anyások félnek tőlünk.

2011. dec. 1. 23:42
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
Kikérem magamnak!
2011. dec. 2. 12:51
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a határon túli magyarok lehetnek-e magyarok vagy nem, nem népszavazás kérdése.

Az MSZP-t meg nem értem, miért nem írta oda a plakátjaira a harmadik "nem"-et.

2011. dec. 2. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!