Miért jutott mindenkinek munka a kommunizmusban? (Magyarország mellett Romániában is például stb. )
mert azt a munkát, amit 5-en elvégezhettek volna, legalább 10-en végezték (vagy nem)
drága mulatság volt, a szocializmusban kezdődött az ország eladósodása
"Most miért nem járnak el így a segélyek helyett?"
Mert sokkal olcsóbb segélyt adni, mint olyan munkahelyeket teremteni, amiben céltalan munkát végez valaki.
"Csak egy sima hagyományos kasza kéne hozzá."
Így van,a gazdára meg nyugodtan ráterhelhetnék a munkabért,ha kellett a föld...
A kommunizmusban szinte minden vállalat állami kézben volt, nem volt olyan elszámolás, mint manapság, névleges volt a bevétel és a kiadás...
A dolgozóknak sem kellett elszámolniuk úgy a munkájukkal, mint manapság, a munka sem személyekre volt kiosztva, hanem brigádokra, osztályokra, oszt valaki csak megcsinálta végül...
Én nagyon utáltam abban a rendszerben, hogy hiába dolgoztam lelkiismeretesen, hibátlanul (mert én ilyen hülye vagyok, nem tudtam sz.arni rá) mégis ugyanannyi prémiumot kaptam negyedévben, mint a lógosok, mert nem az elvégzett munka számított, hanem a szolgálati idő...
Mindenkinek kötelező volt elhelyezkedni, mert aki nem dolgozott, azt K.M.K.-ért (Közveszélyes Munka Kerülés) letartóztatták és sittre vágták!
Emiatt aztán 1 ember munkájához 3 embert alkalmaztak, igaz a fizetés is alacsony volt...
Nos, ez manapság már nem megy: a legtöbb cég magán kézben van, most a Munkáltatóknak az az érdeke, hogy 1 dolgozó 3 ember helyett dolgozzon (1 fizetésért!)...
(A legtöbb Munkáltató még ennek az 1 dolgozónak is igyekszik minimálbért fizetni, hogy minél kevesebb járulékot és adót kelljen fizetnie utána.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!