Erre mit tud lépni a Fidesz?
Nem fog. Az eszdéeszes liberális keménymag cirkuszol, de még nekik is csak egy része fog a manyupnál maradni. Néhány tízezer ember ügye ez, ők is magukkal csesznek ki - elvből.
én nem hiszem hogy csak tizezren maradnának (önként!). de nem ezen van a hangsuly
elvileg meg kéne adni mind a 3 milliónak a lehetőséget hogy ha akar maradjon. de itt ennek még a tizedéről sincs szó. magyarul kb 2,7-,8 millió embernek nincs döntési lehetősége hogy marad-e vagy sem.
amugy meg valószinüleg sokan átmennek államiba, de azért más az amikor valaki önként megy, és más amikor zsarolják....
A megszólított 40-en túli magánnyugdíj tag vagyok, súlyos pénzekkel a számlámon.
Nem az a gondom, és szerintem sokunknak sem, hogy ezt a pénzt most vissza kell adni a nagy állami feneketlen gépezetbe.
Hanem a módszer!
A csapnivalóan rossz Fidesz-es kommunikáció és az az átlátható csapda helyzet amibe az embereket hozták.
Valószínüleg ha egyszerűsített és érthető módon elmagyaráznák a népnek, hogy ez a kényszerű döntés miért szükséges, akkor többen választanánk az ország számára létfontosságú visszalépéseket.
De nem ez megy, hanem a parasztvakítás és az egyáltalán nem szükséges fenyegetések.
Ezek után szinte mindenki az átverést látja, bizalmatlan. és keresi a nem létező ellenséget.
Utolsó
Tisztelet a kivételnek, tehát magának. Korrekt
Nyugodtan dörzsölgessék csak a kezüket az állami nyugdíj mellett állók, csak éppen:
1. egyre több nyugdíjas jut egyre kevesebb adófizetőre...
2. nem lehet veszteséges az, aminek van hozama (ráadásul infláció fölötti???)
3. kicsit több, mint 100.000Ft eddigi befizetésem úgy, hogy már elzárták a csapot, 2 hét alatt 2.000Ft hozamot hozott (úgy, hogy a többségében részvényes portfólióban vagyok), ennyit még egy 120.000Ft-os 3 havi lekötésem se hozott, nemhogy 2 hét...
4. aki lusta tájékozódni, annak a veszteségéről a többiek nem tehetnek, amit most át akar venni az állam, azt nem teszi félre senkinek, azt most el fogják költeni, és marad egy "átvételi elismervény", amivel az emberek kitörölhetik a feneküket, mert a nyugdíj a későbbi dolgozók adójából lesz (ha lesz egyáltalán, de ami lesz, abból valószínűleg max. éhen halni lehet majd...)
5. NEM ROSSZ A MAGÁNPÉNZTÁRI RENDSZER!
6. Az EU még büntethet, még nem döntöttek arról, hogy nem, és Lengyelországon sok múlik, ha úgy döntenek, hogy büntetnek, akkor Viktorék nézhetnek...
Kedves ma 09:06-kor Válaszoló.
Persze hogy nem korrekt !
Ennek az áprilisi, még szoci színezetű írásnak az alapos megértése alapján azonban döntsd el magad.
Ettől még utálom mindkét pártot és azt hogy ki akarnak rabolni!
De az írás szakember tollából született nem a nagyhangú félreinformálni kívánó pártoktól ered.
Ami akkor szoci ötlet volt az ma Fidesz-es végrehajtás némi cselszövéssel.
Még egy könyv a témáról:
Mihályi Péter: Miért beteg a magyar gazdaság?
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!