Teljes mértékben. Nekem is a word jutott az eszembe.
Elég szánalmas, hogy ha valaki állandóan élteti a magyarságot és még helyesen írni sem tud.
Én ezt a kérdést nem a politikához, hanem a kultúra és közösséghez tettem volna, mert nem a politika a kérdés lényege, hanem a helysírás. Én ebben nem vagyok nagyon szigorú, azt mondom, ha érthető, amit írt, én a többi nüansszal, ha nem muszáj, nem foglalkozom.
Ez a felhívás legalább érthető volt. Mert a rossz helyesírás (különösen az egybeírás, különírás, kötőjeles írás szabályai, vagy a hibás vagy elmaradó írásjelek) egy bizonyos szinten túl már a megértést is zavarják. Itt a gyk-n is van sok ilyen.
Azért az érthetőségen túl van még egy szempont, hogy nagyon durva hibát ne vétsünk, mert az óhatatlanul eltereli a figyelmet a mondanivalóról, és nevetségessé tehet. Na ebből a szempontból már bibis ez a felhívás a "tavaj" szóval, hogy a többi kisebb hibákról ne is beszéljünk. Ez tényleg mutat bizonyos igénytelenséget is, ami nem vet jó fényt az íróra.
Ezzel együtt azt mondom, hogy bizony ilyen az alulról jövő demokrácia. Ez is belefér. Persze magukkal tennének jó, meg az ügyükkel ha helyesírási téren is fejlődnének.
" mert nem a politika a kérdés lényege"
De politika. Mert a jobbik mindig azt mondja, hogy milyen szép Magyarország, milyen szép a magyar nyelv. És közben nem tudnak helyesen írni.
A helyeírás dologban igaza van... Viszont nem csak a Jobbik szimpatizánsoknak lehet rossz a helyesírása... Elvileg az összes párt Magyarországért működik, és igencsak van a többiek között is rossz helyesíró, sőt, az átlagemberek között is.
Off: de legalább próbálnak segíteni, gyűjtéseket szervezni, nem csak azzal foglalkoznak, hogy a saját zsebüket tömjék. há
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!