Miért tanulnak olyan kevesen mérnöknek?
Akkor számszerűbben:
DE MFK, DE AMTC MK, DE MK (ugyanaz a három csak a neve más:)
8 év alatt kb.: 450 felvett diák (gépészmérnök). Ebből még, ha halasztva is 200 végzett már.
(Én is ott végeztem és anno 2007-ben 22-en vizsgáztak le többféle szakirányon) Akikkel tartom a kapcsolatot az iwiw-en az 12 fő. Rajtam kívül egyik se dolgozott mérnökként egy pillanatot se, nem én vagyok különleges, sem ők szarok, nem tudnak semmi használhatót és ha már gyakorlatuk nincs, akkor a cég valami spéci ismeretet, vagy folyékony nyelvtudást elvár (leszarják a középfokú nyelvvizsgát). Első munkám egy gépészeti cégnél nem is konstrukciós jellegű volt, hanem az ISO 14001-et vezettük be és a közel 300 oldalas dokumentumot kellett németről magyarra lefordítani és árírni.
Magyarországon a mérnökképzés sz@r!
Érdekes tantárgyaim (gépészmérnök szak):
-Politológia
-Mérnöki etika
-Szociológia
-Ergonómia (nem az ami egy halandónak elsőre beugrik)
-Testnevelés
-Üzem és beruházásszervezés
stb stb.....
Most hallom, hogy visszatértek a papír-ceruzára :D a Debreceni Egyetemen. A hülye diák majd tanulja meg otthon a parametrikus CAD rendszereket:) meg legyen autodidakta módon naprakész a mérnöki világ dolgairól. (nincs ilyen jellegű adatbázis)
Szánalom!
"Z"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!