Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tanulnak olyan kevesen...

Miért tanulnak olyan kevesen mérnöknek?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 19:08
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor számszerűbben:

DE MFK, DE AMTC MK, DE MK (ugyanaz a három csak a neve más:)

8 év alatt kb.: 450 felvett diák (gépészmérnök). Ebből még, ha halasztva is 200 végzett már.

(Én is ott végeztem és anno 2007-ben 22-en vizsgáztak le többféle szakirányon) Akikkel tartom a kapcsolatot az iwiw-en az 12 fő. Rajtam kívül egyik se dolgozott mérnökként egy pillanatot se, nem én vagyok különleges, sem ők szarok, nem tudnak semmi használhatót és ha már gyakorlatuk nincs, akkor a cég valami spéci ismeretet, vagy folyékony nyelvtudást elvár (leszarják a középfokú nyelvvizsgát). Első munkám egy gépészeti cégnél nem is konstrukciós jellegű volt, hanem az ISO 14001-et vezettük be és a közel 300 oldalas dokumentumot kellett németről magyarra lefordítani és árírni.

Magyarországon a mérnökképzés sz@r!

Érdekes tantárgyaim (gépészmérnök szak):

-Politológia

-Mérnöki etika

-Szociológia

-Ergonómia (nem az ami egy halandónak elsőre beugrik)

-Testnevelés

-Üzem és beruházásszervezés

stb stb.....

Most hallom, hogy visszatértek a papír-ceruzára :D a Debreceni Egyetemen. A hülye diák majd tanulja meg otthon a parametrikus CAD rendszereket:) meg legyen autodidakta módon naprakész a mérnöki világ dolgairól. (nincs ilyen jellegű adatbázis)

Szánalom!

"Z"

2010. dec. 10. 06:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!