Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tanulnak olyan kevesen...

Miért tanulnak olyan kevesen mérnöknek?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 19:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

BME: "a felvettek feléből sohasem lesz mérnök"

Aki pedig elvégzi, az oda megy dolgozni, ahova akar, rögtön van munkája.

Hiány van a JÓ mérnökből, a többi meg nem kell. Ennyi.

2010. dec. 2. 22:52
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

A gyakorlatlan mérnökre valóban nincs szükség , elemben a

"jó" szakemberre igen!!!

2010. dec. 3. 07:02
 13/21 A kérdező kommentje:

"A gyakorlatlan mérnökre valóban nincs szükség , elemben a

"jó" szakemberre igen!!!"

Fordítva nem igaz?

2010. dec. 3. 17:46
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Természetes /az előzőhöz/ igaz.

A mérnökök csak kiszolgáló személyzet ebben a globalizált világban. A jó szakembereket most is keresik, megfizetik, irtózatosan kevesen vannak...

2010. dec. 4. 06:37
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

"Miért tanulnak olyan kevesen mérnöknek?"

Nem tanulnak kevesen.Sőt,nagyon sokan tanulnak mérnöknek,csak kevesen végzik el a nagyon magas követelmények miatt(Pl:BME)

Ahhoz hogy az Egyetemen megtudd állni a helyed mondjuk gépészmérnök tanulóként kell rendelkezned egy elég alapos Gimnáziumban megszerzett matektudással(mert amit ott tanulsz az minden a matematikán és fizikán alapul).

Tehát alapfeltétel lenne egy matekszakos Gimi vagy a gimiben emelt matekre járni hogy vki rendesen fel tudja venni az anyagot a BME-n.

A matekot meg nem mindenki szereti annyira fanatikusan....

2010. dec. 8. 22:35
 16/21 A kérdező kommentje:

"Tehát alapfeltétel lenne egy matekszakos Gimi vagy a gimiben emelt matekre járni hogy vki rendesen fel tudja venni az anyagot a BME-n."

és mi van ha valaki gépészeti szakközépiskolába járt? És gépészeti és informatikaiban járok és tudom, hogy mit tanítanak. Van a városban egy gimnázium. Megmondta az egyik tanár, hogy a mi sulink alapból nehezebb mert ugyanazt tanuljuk mint a gimiben( ő és a fia is abba a gimibe járt/jár.) +itt még van szakmai anyag.

2010. dec. 8. 22:44
 17/21 A kérdező kommentje:

"És gépészeti"

*én

2010. dec. 8. 22:45
 18/21 anonim ***** válasza:
74%

"mérnök" végzettségű egyén rengeteg van, de ezek semmit nem tudnak a szakmáról.

Papírjuk van, de közelébe sincsenek, annak a színvonalnak amit egy cég egy mérnöktől megkövetel.

Idegennyelv tudás a középfokú szánalmas színvonal nem naprakészek a 3D-s alkalmazásokban, nem beszélnek angolul, katasztrofális a megjelenésük, rossz a kommunikációs képességük, semmi ambíció, "haver-barát benyom egy helyre, oszt jónapot" elvüek.

90% aki kikerül teljesen alkalmatlan. (az oktatási rendszer miatt van ez a sz0rság, felvenni se kellett volna őket)

Van mérnökhiány, de ezt ezek a tehetségtelen, alkalmatlan egyének nem pótolják/enyhítik.

"Z"

2010. dec. 9. 18:19
 19/21 booster00 válasza:
100%

Kedves fórumozók!

Jómagam "öreg" mérnökhallgató vagyok, és elkeseredtem a válaszadók butaságán, leszögezném nem szoktam ilyen helyeken kommentelni, de most úgy érzem "meg lettem szólítva"

1., Jelenleg hazánkban, és EU ban mérnök hiány van, méghozzá igen nagy. Tehát aki azt írta, hogy túl sok mérnök van (gépész, villamos, mechatronika) az tévédet, és sutaságot mondott (írt)

2., komoly egzisztenciájú, elismert, jól fizető szakma, illetve gondolkodásmód

3., kicsit talán többet lát a mérnök a világból, mint amit a TV, rádió ránk tukmál (összefüggések, analógiák, rendszerek)

4., Aki különböző "büfé" szakokon végzett, vagy még ott sem, az kérem ne ócsárolja azt, aki már letett vmit az asztalra...

5., Kedves "nagyszájú" technikus kollegák, nincs igazatok, mikor azt mondjátok, hogy a mérnök csak az irodában ül, és még hegeszteni, meg esztergálni sem tud. Nagyszerű szakmunkások vannak erre a célra(néha még érettségi nélkül) is. (és ezt ne értsük férre, kell a jó szakember)

6., Kedves kérdező!

Miért tanulnak olyan kevesen mérnöknek? Nem veszik fel őket, ha felvették, kevesen végzik el. Nehéz, kemény, fizikálisan és idegileg is bírni kell.

Ha érdekel a műszaki szak, jó matek, fizika tudással, és rengeteg kitartással el tudod végezni.

Tavaly az egyetemen 12 ember végzett, tavaly elött 2, azelött 1, idén kb 20 fog ezen a szakon.

Nézdd meg hány idegenforgalmi, vagy jogi, vendéglátos kommunikációs turisztikai művelődés szervező aszisztens manager végez. :D Ott keressétek a nagy problémákat, és várom az értékes hozzászólásokat

Kellemes netezést

2010. dec. 10. 02:43
 20/21 anonim ***** válasza:

02:43

Szerintem meg igazat mondtam (én vagyok az első válaszoló). Az egy dolog, hogy évente itt is elvégzi 5-10 ember ezt a szakot, viszont sokan megpróbálják, és egyesek azt hiszik, hogy átbulizva menni fog az egyetem.

Arra a kérdésre, hogy miért tanulnak kevesen mérnöknek a válasz az, hogy sokan tanulnak mérnöknek. De az is igaz, hogy a legtöbb feladja, teljesen hiába, ambíció nélkül vág bele.

2010. dec. 10. 02:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!