Gyurcsány úgy fél a vádaktól, hogy már félre beszél?
Idézem Orbánhoz szóló mai beszédét:
[Ön még régen ...] olyan országról beszélt, melyben az emberek mernek, tudnak, akarnak dolgozni és tanulni, önmagukért, családjukért, nemzetükért felelősséget VÁDOLNI.
Azt hittem félre hallok.
" Gondolom nem gondoljátok, hogy Orbán majd ezt a pénzt hazaviszi és szétosztja a fiai közt."
Nem az összeset, de te sem hiheted, hogy egy politikus se fog kapni belőle.
A gond ott van, hogy ez a pénz el fog fogyni 2014-re.
Ezért veszi vissza az állam a pénzt a magánnyugdíjpénztáraktól. Gondolom nem gondoljátok, hogy Orbán majd ezt a pénzt hazaviszi és szétosztja a fiai közt. Azt hiszem egész konkrétan a mostani nyugdíjasoknak fognak fizetni belőle, meg az államháztartási hiányt csökkenteni, hogy az EU ne vonjon minket túlzott deficit eljárás alá.
rosszul tudod. ebből a pénzből fogják finanszirozni az adócsökkentéssel létrejött deficitet.. (meg se kérdezem h a szegények járnak jól az adócsökkentéssel vagy a gazdagok) mert az szép h végre 16% az adó egységesen.. viszont számolgasd ki hogy magyarországon kb fél millióan adóztak 32%os adókulccsal.. ha csak évi 5 milliós keresetet nézel az összesnek (elég alacsony ez) az azt jelent hogy innentől tölük csak 5millió forint x0,16 x500 000fő = ha jól számolom 400 milliárd... ez nem kis pénz.. vmiből fedezni kell...
"Ha ennyire hegyezted a füledet, akkor gondolom, azt is hallottad, ahogyan Orbán belezavarodott a mondókájába"
Ez a kérdés nem Orbánról szól. Nyilván nehéz, sőt lehetetlen visszatartani a kikívánkozó deazorbánviktorist. Bolgár György unokája vagy-e?
és az miért baj szerintetek ha a középosztálybelieknek lesz jobb?
Szerintem igazságos, hogy ha én veszem a fáradtságot és elvégzek egy egyetemet akkor a pénzemből ugyanolyan százalékban adózok, mint aki sz*rt az egészre és elment szakmunkásnak, miért kéne nagyobb arányban adóznom mikor eleve többet fizetek, pedig ugyanannyi járdát meg vízcsövet meg egyéb infrastruktúrát használok.
Szóval ha egy szegény fizet vagy 16 ezret én meg vagy 64 ezret az miért nem elég, miért kéne mondjuk 128 ezret fizetnem?
Másrészt a gazdag nem csak az adóból de nyugdíj meg tb járulékból is többet fizet pedig lehet hogy nem jár annyit orvoshoz...
Am meg ha a gazdagoktól elveszük a pénzt és szétosztjuk a szegények közt akkor lesz egy csomó közepesen szegény ember..
aztán ha elköltik a pénzt akkor lesz egy csomó nagyon szegény.. na ez kb a véleményem a kommunista jellegű cuccokról
és az miért baj szerintetek ha a középosztálybelieknek lesz jobb?
Szerintem igazságos, hogy ha én veszem a fáradtságot és elvégzek egy egyetemet akkor a pénzemből ugyanolyan százalékban adózok, mint aki sz*rt az egészre és elment szakmunkásnak, miért kéne nagyobb arányban adóznom mikor eleve többet fizetek, pedig ugyanannyi járdát meg vízcsövet meg egyéb infrastruktúrát használok.
nem az a baj hogy aközéposztálynak.. hanem az h az országnak elenyésző százalékát érinti ez az adócsökkentés, viszont hatalmas kiesést jelent az államnak, emiatt 3 millió másik szenvedjen? mert szerintem világos h a magánynyugdijpénztársak lenyulásából fedezik a deficitet.. tehát 3 millió ember szenvedjen azért hogy a közép és felsőosztály (akinek az exisztenciája nem annyira instabil) 500 000 emberének több ezerrel több legyen a zsebébe? hülyeség.
ezt ugy mondom hogy anyám is beleesik a 32%os adókulcsba jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!