Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek ki a hazaáruló?

Szerintetek ki a hazaáruló?

Figyelt kérdés
Szerintem az aki kiadja a magyar nemzetbiztonsági titkokat és egyéb titkot.
2010. nov. 29. 06:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy ez lap magyar politika, de nagyon eklatans peldat kaptunk ma: az az ember, aki ellopta es kiadta az USA kulugyi levelezeseit, az szerintem hazaarulo az USA szempontjabol.
2010. nov. 29. 06:49
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem Orbán Viktor. Teljesen komolyan!

(Ha jogi terminus szerint érdekel, akkor arról fogalmam sincs.)

2010. nov. 29. 08:04
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen valami ilyesmi kérdező, a jog ezt meghatározza a Btk-ban,de vannak ilyen kis tini lázadó,politizáló suhancok akik szerint az aki kimegy külföldre, csúnyát mond az országról, vagy Gyurcsány és Orbán meg ilyenek.
2010. nov. 29. 08:32
 4/11 anonim ***** válasza:
08:04 vagyok, és nem véletlenül mondtam, hogy jogi terminusban nem tudom a "hazaáruló" szó jelentését. Ugyanis a "hazaáruló" szónak van nem jogi jelentése is. Ez utóbbi jelentés szerint Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és még sokan mások igen is hazaárulók. Kár szépíteni a dolgokat, ez van, és kész.
2010. nov. 29. 09:03
 5/11 jamesbond ***** válasza:
80%
Orbán mindenképp.
2010. nov. 29. 10:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Igen, aki kiad az országról titkokat az hazaáruló.

Hiszen a titok lehet olyan jellegű, hogy kiadása végzetesen hátrányos helyzetbe hozhatja az országot.

De az is hazaáruló, aki hatalmával visszaélve titokká minősít olyan gazdasági összfonódásokat, ami a kedves cimborái érdekeit sértené.

Ezek a dolgok nem államtitkok, csak etikátlanul annak minősítették !

Erkölcsileg nem hazaáruló az aki ezeket a "titkokat" kiteregetni. Pont azokat kellene elitélni, akik egymás leplezését oldották meg ebben a kiskapus titkosításban.

2010. nov. 29. 11:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Nagyon igaza van. Ebből is látszik, hogy a hazaáruló jogi és nem jogi jelentése nagyon is különböző dolog, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyik jelentéséről beszélünk.
2010. nov. 29. 11:44
 8/11 anonim ***** válasza:

"144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást

a) súlyos hátrányt okozva

b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával

c) háború idején

d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.

(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

http://www.youtube.com/watch?v=izPePbyRbQU

2010. nov. 29. 12:18
 9/11 anonim ***** válasza:

Amit az elmúlt 21 évben műveltek a képviselő hölgyek-urak a parlamentben azzal szerintem kimerítik-kimerítették a hazaárulás fogalmát. A Magyar népet árulják el szüntelenül két évtizede. Esküt tettek de a szavuk mint láthatjuk nem ér semmit.

A baj az, hogy megválasztja Őket a nép és attól kezdve sz@rnak a fejünkre, meg nem kérdeznek minket semmiről csak bólogatnak a parlamentben mint a bírkák. Erkölcsileg példát kellene mutatniuk de ezek...

Az, hogy milyen titkokat adnak ki-el a titkos ügynökök szerintem az átlag embert nem érinti, az csak a levesestál mellett ülőket zavarhatja.

Egy rakás cigót ismerek akik külömb emberek mint Orsós Likud Viktorkáék a parlamentben.

HAZAÁRULÁSRA EGY PÉLDA, HA ELADJÁK A TERMŐFÖLDJEINKET, IVÓVIZÜNKET ÉS A KÖZÜZEMEINKET(EZT UGYE MÁR MEG IS TETTÉK SAJNOS) A KÜLFÖLDI, FŐLEG ZSIDÓ TŐKÉSEKNEK.

2010. nov. 29. 12:26
 10/11 A kérdező kommentje:

"kis tini lázadó,politizáló suhancok akik szerint az aki kimegy külföldre"

Azokat mennyire utálom. Mintha valami zárt országban élnénk. De meg is mondta valaki. Ha nem tetszik el kell innen menni.

"d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el. "

Mi van akkor ha valaki 2 ország állampolgára? Ha háború van akkor behívják az állampolgáraikat.

2010. nov. 29. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!