Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mégis mit problémázik már...

Mégis mit problémázik már megint az MSZP a nyugdíjakkal?

Figyelt kérdés

A kormány 3,8-4,4%-al emeli meg a nyugdíjakat + az állami nyugdíjrendszerbe való visszaléptetést is maximálisan támogatom.

A magánnyugdíjpénztárak mindig is csak nyerészkedni akartak. Az állam mégiscsak egy stabilabb pont, az ilyen-olyan haszonleső nyugdíjpénztáraknál! (Ha csődbe menne az állam (aminek esélye konvergál a 0-hoz), akkor az lenne a legkisebb gondunk, hogy mi lesz a nyugdíjakkal.)

Ráadásul a visszalépéssel is mindenki csak jól jár (akinek pozitív hozama volt a magánnyugdíjrendszerben, az megkapja azt az államiban is, akik veszteségesek voltak, azokat az állam kompenzálja).

Attól, hogy valaki az állami nyugdíjrendszerben van, még ugyanúgy gyűjtögetheti magának pluszban a nyugdíjalapját, csak mellette lesz egy stabil állami nyugdíja is.

A magánból államiba lépéssel annyi a változás, hogy a visszalépő tagok ezentúl nem a magánnyugdíjpénztárakat gyarapítják, hanem az államot (és ezzel együtt saját magukat is). A nyugdíja mindenkinek ugyanolyan (ha nem nagyobb) biztonságban lesz, mint a magánnyugdíjrendszerben. Ezzel mindenki jól jár.

Hihetetlen, hogy az MSZP még az ellenzékben is képes ennyi ember agyát átmosni.

2010. nov. 27. 21:17
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, nekem a válság kirobbanásának időszakát leszámítva mindig sikerült hozamot termelnie a magánnyugdíjamat kezelő cégnek. Én engedem nekik, hogy nyerészkedjenek, ha ezzel én is jól járok. De azzal, hogy a magánnyugdíjpénztárakban lévő összeget beleforgatják az államiba, azzal én hol járok jól? Sehol...Ne én fizessem már meg azt is, hogy a sok száz ezret keresők jól járjanak...Különben meg eddig is fizettem én is a közös kalapba is, nem csak a saját kasszámba...Eddig legalább volt motivált, hogy ha én nem is kapom meg sosem azt a pénzt, akkor a családomnak könnyebb lesz áthidalni a halálomat, de így? Én ebből köszönöm, de inkább nem kérnék...
2010. nov. 27. 22:00
 22/28 anonim ***** válasza:
97%

Kedves Kérdező!

Hogy lehet valaki ennyire agymosott?

Attól, hogy a drága jó Orbán úr azt mondta, hogy a magánnyugdíjpénztárak ilyen-olyan nyerészkedő külföldi érdekeltségű cégeknél, akik tőzsdére viszik a pénzedet, az állam pedig garantált, stabil, fix nyugdíjt ad, attól még ez NEM LESZ TÉNY, HANEM VÉLEMÉNY!

A tény az, hogyha én alacsony kockázatú portfóliót kötök, akkor a magánnyugdíjpénztár a pénzemet államkötvényekbe fektetni, nem pedig tőzsdei részvényekbe!

Ha pedig ÖNKÉNT azt választom, hogy magas kockázatú portfóliót kötök, akkor vagy nagyot nyerek a tőzsdei részvényeken, vagy nagyot bukok.

Na, ezek a tények!

És az sem tény, hogy az állam 40 év múlva tud nekem stabil, biztonságos nyugdíjt adni, hanem egy vélemény! Tény az, hogy az így összegyűjtött pénz 1/3 részét elköltik az adócsökkentésre, vélemény meg, hogy 30-40 év múlva biztosan lesz pénz a nyugdíjak kifizetésére!

Életemben nem szavaztam az MSZP-re, de annyit azért fel bírok fogni, hogy van különbség aközött, hogy EGY ÉV UTÁN ELKÖLTIK A PÉNZEM, és aközött, hogy LEHET, HOGY ELTŐZSDÉZIK!

Itt nem én vagyok az agymosott, hanem Te, kedves Kérdező!

Attól, hogy oda vagy a Fideszért, még nem minden jó és hasznos, amit ők csinálnak!

2010. nov. 27. 22:00
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

"Én pl. soha nem néztem híradót, különféle vitaműsorokat, nem jártam politikai rendezvényekre, nem olvasok napilapot."

Ezen miért is nem lepődöm meg? Ha meghallgatnád normálisan kifejtve a két nézőpontot, akkor legalább minimálisan tisztában lennél a dolgokkal, és nem ott tartanál, hogy amit a Fidesz tesz az automatikusan jó, amit más, az nem.

Így max. a birkák élnek!

2010. nov. 27. 22:03
 24/28 anonim ***** válasza:
97%

"Én pl. soha nem néztem híradót, különféle vitaműsorokat, nem jártam politikai rendezvényekre, nem olvasok napilapot. Megnézem a parlamenti közvetítéseket és onnan tájékozódok. Ezzel azt akarom mondani, hogy nekem nincs átmosva az agyam és józan ésszel át tudom gondolni a dolgokat, míg a hozzászólók egy része más gondolatait szajkózza. Azokat a gondolatokat, amiket a médiában hallott."

Kibújt a szeg a zsákjából. Pont Te vagy az, aki csak egyoldalúan van információval ellátva. Halvány lila pukid sincs az események következményeidről...Ne csak arra alapozz, amit a tévében látsz, hiszen az is Fidesz uralom...Naná, hogy csak az megy le, ami nem sérti a Fidesz érdekeit. Itt az ideje levenni a szemellenzőt és utánaolvasni a dolgoknak néhány független weboldalon...

2010. nov. 27. 22:04
 25/28 A kérdező kommentje:
Anyám... :D
2010. nov. 27. 22:04
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem szeretem a hírműsorokat, és nincs pénzem újságot olvasni, de dolgoztam pénzügyi cégnél és munkaköri kötelességem volt a PSZÁF ismerete!
2010. nov. 27. 22:07
 27/28 anonim ***** válasza:
94%

Abban igazad van,hogy a Fidesz elveszi a pénztáraktól a nyerészkedés lehetőségét. De ezzel elveszi a nyugdíjaik biztosítását is. Az állam ugyanis nem "nyerészkedik" a járulékbefizetésekkel,hanem elkölti azokat.

A Horthy-rendszerben nagyon kevés állami cégnél volt nyugdíj.

A többi ember vagy takarékoskodott öreg napjaira,vagy a gyerekeire szorult.

Akik jobb mmódúak voltak,azok pedig magánnyugdíjpénztárba fizettek be. Ezek a pénztárak a pénzt befektették, a MABI pl. palotákat,bérházakat épített,és ezek jövedelme növelte a nyugdíjalapot. Vagyis ők is nyerészkedtek, Ez sikeres dolog volt.

Te nagyon elvakult vagy,nem hat rád semmilyen észérv. De majd,ha nyugdíjas korba érsz,akkor a saját bőrödön tapasztalod (ha eszedbe jut),hogy nekünk van igazunk.

2010. nov. 27. 22:08
 28/28 anonim ***** válasza:
Biztos a szlovák terroristákkal van megint a gondjuk.
2010. nov. 27. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!