"A magán-nyugdíjpénztárból átvitt összegeket 16 százalékos személyi jövedelemadó terheli majd"?
Segítenétek megérteni? Nem vagyok egy pénzügyi zseni.
Ez úgy értsem, hogy az átvitt összeggel növekszik a 2011 évi jövedelmem és a következő éveben egy soha nem látott összeg miatt kell adóznom, vagy az átvitt összegből veszik le és fordítják másra azt a 16%-t. Próbáltam a neten is keresgélni válasz, de már nincs türelmem és belefáradtam a nyugdíjpénztáras témába. Válaszokat előre is köszönöm.
Aki átlép, adózik a pénze után. Aki nem lép át, nem kap nyugdíjat. No de aki átlép, az sose látja viszont az átvitt pénzét és még fizet is ezért, aki marad, az még reménykedhet, hogy a leváltják, és a pénze megmarad, csak lesz egy (az egészhez képest) kis kiesés.
Magánnyugdíjpénztár
NEM ENGEDJÜK A LENYÚLÁST! - nyilatkozat a jogfenntartásról. és más dokumentumok
Jogfenntartási nyilatkozat (mnyp_nyilatkozat.pdf)
A nyilatkozatokat leadók összesítő listája. Kérjük ezzel eljuttatni a VDSZ-hez (ugyvedi_letet.pdf)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!