Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A diplomásoknak valóban...

A diplomásoknak valóban magasabb a fizetésük?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy hivatalosan igen, de a gyakorlatban baromira nem! Nem őket kéne okolni azért, hogy a fizikai dolgozókat nem becsülik meg rendesen ebben az országban!
2010. nov. 23. 12:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
40%
Mégiscsak őket kell okolni, mert diplomások teszik ki a kormány és a média (vagyis a közvélemény alkotó szervek) nagyrészét, és a legtöbb magyar diplomás abban hisz, hogy a fizikai munka lenézendő.
2010. nov. 23. 12:11
 2/15 A kérdező kommentje:

Érdekes a fordítottja is igaz!

Ja és amikor a Kádár rendszerben nem diplomások vezették az országot, akkor is ez volt a véleményed?

2010. nov. 23. 12:14
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Jogász vagyok , az összeget nem írom le , megalázó. Öcsém asztalos. Van egy kis lakása, és a családi házát építi. Hitel nélkül. No comment.

Én januárban kezdek dolgozni, fordító irodában, a fizetésem többszöröséért. Remélem soha nem lesz közöm az eredeti szakmámhoz.

2010. nov. 23. 12:14
 4/15 anonim ***** válasza:
77%
Ja, azt kifelejtettem, hogy anno a csoporttársaim nagy része igenis úgy vélekedett, hogy a fizikai munka lenézendő. Gondolom otthon nevelték beléjük.
2010. nov. 23. 12:15
 5/15 A kérdező kommentje:
Én még nem vagyok diplomás és nem nézek le senkit, ugyanis engem nem így neveltek! (amúgyis, anyám diplomás, apám fizikai munkás)
2010. nov. 23. 12:15
 6/15 A kérdező kommentje:
Jó a jogi karon rengeteg a sznob! (Tudom ,mert van néhány órám egy jogi karon)
2010. nov. 23. 12:17
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem közgazdász diplomám van. Párom épületasztalos. Ugyanannyit keresünk, de én még maszekolni sem tudok...

egyik munkát sem szabad lenézni., Én mindig ezt vallottam. Ha mások pl. nem szippantanák ki a derítőnket, akkor én egy idő után belefulladnék a sz.ba. Ha én nem végezném el a munkámat, akkor sokan nem kapnának fizetést. Így kell ezt nézni. Mindenki munkájára szükség van.

2010. nov. 23. 12:22
 8/15 A kérdező kommentje:
ma 12:22 teljesen egyetértek!
2010. nov. 23. 12:25
 9/15 anonim ***** válasza:
Szakmája válogatja. A minimálbérük mindenesetre nagyobb a diploma miatt.
2010. nov. 23. 12:26
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg attól függ, hogy mit végeztél.

A szüleimnek fejenként 3 diplomája van, oktatási területen, 25 éve vannak a szakmában, és 110-et kapnak nettó.

A volt barátom orvos, és 112-t kap nettó.

Unokatesóm jogász, 120-at kap nettó.

Másik unokatesóm CNC hegesztő, 250-et kap nettó.

3. unokatesóm programozómatematikus, 310-et kap nettó.

2010. nov. 23. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!