Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért gondolják azt, hogy aki...

Miért gondolják azt, hogy aki irodában dolgozik az nem csinál semmi és nem tud elfáradni?

Figyelt kérdés
Pl egy informatikus egész nap a gép előtt ül. Látszatra csak nyomogatja a billentyűket. Mégis nem könnyű munkát végez egy programozó. És eléggé el is tud fáradni. Itt ugye nem a fizikaira gondolok. Már a tanulásban is el lehet fáradni. Nekem még suliban volt, hogy 1 óra alatt már fájt a fejem, mert olyan részt vettünk.
2010. nov. 22. 19:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

20:12

Az nem normális hely, hanem rossz munkahely, ne menj ilyen helyre dolgozni.

2010. nov. 23. 05:52
 12/19 anonim ***** válasza:
77%

tegnap 22:29

Persze, látod, hogy a lapátra támaszkodnak építkezés közben stb. Esetleg te képes lennél 8 órán keresztül non-stop lapátolni?

Láttad már, hogy ugyanezek a munkások hogy néznek ki nap végén a mikrobuszban, ami hazaszállítja őket a másfél órányi autóútra lévő falujukba?

Ha építkezésen vagy útépítésen dolgoznál, egy hét alatt belehalnál, és nemcsak 35 fokos meleg esetén. Úgyhogy örülj az OTP-nek és annak, hogy annyira okos vagy, hogy megmenekültél a valódi munkától.

2010. nov. 23. 05:57
 13/19 doboszoli ***** válasza:
77%

Én, bár zömében "irodai"(értsd: nem fizikai) munkát végeztem, azért megtapasztaltam a fizikait is pár évig.

Hogy, és miért, nem taglalom, kérlek fogadjátok el, hogy igazat mondok.

Kipróbálta-e élesben a "munka hőse" mások irányítását, amit annyira irigyel? Nem hiszem.

Kihez fordul bármilyen problémájával a munkával kapcsolatban? A lenézett munkahelyi vezetőjéhez.(aki mellesleg nem is lapátol, csak lóg)

Elvárja-e, hogy maximálisan legyen kezelve a problémája?

Igen.

Ezek a problémák, a kopott szerszámtól, a vízhiányon át, a szabadság kiadásáig, a részeg munkás helyettesítéséig terjednek, hogy csak egy párat említsek, miközben "fentről" iszonyatos a nyomás, hiszen a "gazdát"

egy dolog érdekli: a profit.

Nos minden tiszteletem a nyáron forró aszfalttal dolgozóké, de mi lenne velük, ha az összes "ingyenélő" improduktív létszám szabadságra menne egyszerre.

Hogy haladna az útépítés?

Summázva: a maga szintjén, mindenki munkája fontos, hiszen egyik sem létezhetne a másik nélkül.(értsd: irányító, és végrehajtó állomány.)

2010. nov. 23. 07:07
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
19.49 a szivemből meséltél hisz ez az igazság, persze vannak kivételek, de ez nem erősiti a kérdezőt.Szokták volt a lázas semmittevés is a legnagyobb munkának tünik.
2010. nov. 23. 07:23
 15/19 anonim ***** válasza:
46%
05:57 ne gondold, hogy nem tudom mi a fizikai munka. Vidéken van egy elég nagy kertünk, tudom mit jelent egész nap ásni. Mégsem álltam meg közben támasztani az ásót, mert tudtam, hgoy be kell fejezni időre.
2010. nov. 23. 21:59
 16/19 anonim ***** válasza:
76%

Sokan csak a fizikai munkát tartják munkának. Én már nem foglalkozom velük. Tény és való, hogy fizikailag nem fáradok el az irodában, de szellemileg igen és ezt nem értik meg azok, akik fizikai munkát végeznek. Eleinte rosszul esett, hogy "lenéztek", de most már nem érdekel. Én értékelem mindenki munkáját.

Egyébként az irodai munka is járhat fizikai következményekkel. Most viccesnek tűnik, de nekem pl. egy időben úgy fájt a jobb karom, hogy alig bírtam felemelni, mire rájöttem, hogy attól, hogy naponta hosszú időn keresztül egy mozdulatot kellett végeznem.

2010. nov. 25. 15:59
 17/19 anonim ***** válasza:

"fizikailag nem fáradok el az irodában, de szellemileg igen"

Egyszer próbáld ki, hogy mitől fáradsz el jobban szellemileg (= pl. nem tudsz este értelmes könyvet olvasni, zenére odafigyelni stb.), egy nap kubikusmunkától vagy egy nap irodai munkától. Meglepő lesz az eredmény.

Továbbra is fenntartom, hogy a szellemi munka nem más, mint sikeres megmenekülés a valódi (fizikai) munkától. És ez persze nem "helytelen" vagy "rossz", egyszerűen tény.

Az intelligencia evolúciós előny, aki intelligens, az ugyanis túljár a nem intelligensek eszén. Tehát nem lapátolni fog, hanem irodában fog virgonckodni, és több pénze is lesz, ezért jobb nője lesz, jobb lakása, egészségesebb életmódja, jobban eltöltött szabad ideje és egészségesebb, okosabb gyereke.

Az, hogy mi okosak keveset dolgozunk és mégis több pénzünk van, egyszerűen azt jelenti, hogy használjuk a szerencsénket a kevésbé szerencsések kizsákmányolására. Nem véletlen, hogy annak idején a kommunisták egyik első intézkedése az volt, hogy az irodai munkások fizetését a vasmunkásoké alá vitték. Az sem véletlen, hogy az okos emberek emigráltak a komcsi országokból :)

2010. nov. 25. 18:49
 18/19 anonim ***** válasza:
De igen. A szellemi munkába is el lehet rendesen fáradni csak másképpen.Aszellemi meg tudja tapasztalni a másik oldalt de a mási oldal is meg tudja-e tapasztalni az egyik oldalt azt nem tudom ! Szerintem azért fikázzák le a szellemi munkát,mert még mindig vannak olyan előitéletek, hogy járhat-e együtt egy diplomás és egy fizikai dolgozó.
2010. dec. 2. 06:30
 19/19 anonim ***** válasza:
61%

18:49

Próbáltam már. A fizikai munka után jól esett este lefürödni és olvasgatni.

Az egész nap tartó beszámoló készítések, statisztikák után jól esett bambán kifelé bámulni a fejemből.

2010. dec. 2. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!