Miért gondolják azt, hogy aki irodában dolgozik az nem csinál semmi és nem tud elfáradni?
Mert az esetek többségében ez így is van!
Egy irodista
"Mert az esetek többségében ez így is van! "
Ja ha ez egy informatikusnál így lenne akkor gyorsan menne a munkahelyről.
Meg van adva, hogy eddig kell ezt megcsinálni.
Hogy miért gondolják azt, hogy nem csinál semmit és nem fárad el egy irodista nem tudom. - de én is találkoztam ezzel a felfogással-
Évtizedekig voltam programozó-rendszergazda ott többször a fejemhez is vágták, hogy egész nap nem csinálok semmit.
A programok maguktól átíródtak és a problémák is maguktól oldódtak meg.
Hehe, dolgoztam már irodában és nem fáradtam el túlságosan. A kerti munka jobban elfáraszt. Sőt, programoztam is, az sem volt egy nehéz dolog. Főleg, ha a főnök nem érti, mit csinálsz. Akkor annyit lazsálhatsz, amennyit akarsz.
Szóval nem kell mártírkodnia az irodistáknak. Az informatikusok többsége is naplopó egy gyári munkáshoz képest.
De nem is azért tanulunk, hogy belehaljunk a munkába, hanem pont arra való a magas végzettség, hogy az ember ki tudja vonni magát a nehéz munkák alól, és egy légkondicionált irodában, kényelmes székben ülhessen a monitor előtt, időnként internetezéssel törve meg az unalmas munka monotóniáját. Közben arrogánsan leszólhatjuk a munkásokat is, amiért "kevesebb értéket termelnek" :))))
Mióta világ a világ, a tanulás arra szolgál, hogy ne kelljen dolgozni. Az első értelmiségi az az ősember volt, aki kitalálta, hogy ő nem megy mamutra vadászni a többiekkel, hanem otthon marad és inkább kifesti a barlangot (ami persze ahhoz a rituáléhoz kell, aminek köszönhetően a többieknk sikerül a mamutvadászat! hogyisne! mindig az értelmiségi végzi a legfontosabb munkát!). És ezzel nincs semmi probléma.
"Akkor annyit lazsálhatsz, amennyit akarsz. "
Normális helyeken a főnök érti mit csinálsz mert van pl fejlesztési vezető aki egy főprogramozó.
"Ja ha ez egy informatikusnál így lenne akkor gyorsan menne a munkahelyről.
Meg van adva, hogy eddig kell ezt megcsinálni."
Meg ne szakadj már!
Egy informatikus.
Én most kezdtem el a szakmai gyakorlatom az OTP-ben. Kényelmes székek, számítógép, légkondi, fűtés, stb.
De a 8 óra hivatalos munkaidő végére látom, hogy a főállású dolgozók mennyire fáradtak már, és nem mehetnek még haza, mert ha nem készül el határidőre a munka, akkor csak a gond van belőle. Van láblógatós időszak is, de nagyon ritka. Viszont sokkal több lapátot támasztó munkást láttam az építkezéseken. Persze abba is lehet fáradni, mert nem kényelmes.
Hozzátenném, nem azt mondom, hogy az egyik fárasztóbb, a másik nem. De az is tény, hogy teljesen feleslegesen írtam le ezt az egészet, mert a munkás mindig többre tartja majd magát, mert ő építi meg a házat ahol az irodai munkás dolgozik. Az irodai munkás pedig megteremti a forrást, szoftvert, stb-t ahhoz, hogy a munkásnak legyen munkája. Egyik a másik nélkül nem létezhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!