Láttátok a NAPLÓ-ban a pánik keltést a nyugdijakról? Nem nyugszik az MSZP?
Első: te szerencsétlen. Tudod mennyi volt a reálhozama 12 év alatt a magánnyugdíjpénztáraknak ?
0,75 % vazze !!!
Mindez azzal megspékelve, hogy válság esetén elúszika pénz mint a sz@r.
Írtam egy bazi hosszú hozzászólást, de inkább kitöröltem, mert fölöslegesnek véltem, hogy bármit is ide írjak azon kívül, hogy:
Fáj a világ. A társadalom nagyja teljesen agyatlan és egyre primitívebb. A gyerekek is egyre degeneráltabbak. Elamerikásodik Európa.
20:18:
Tanuljál, aztán majd rájössz. Mindig az állam a a legbiztonságosabb. Ez alaptétel a közgazdaságtanban. Ezért a legalacsonyabb a kamata mindig pl. az állampapíroknak.
Sokat írhatnék még erről, de most csak ennyi. Nincs kedvem bepótolni műveletlen, hozzánemértő emberek tárgybeli elmaradását.
Az államnak van egyedül adókivetési monopóliuma---> másnak nincs ----> ergo az állam fizetési biztonsága mindig a legnagyobb a hitelezők felé ---- > ezért alacsony az állampapírok kamata, mert nincs akkora kockázati felár.
Na, ennyi elég ?????
Félművelt balosok, tanuljatok !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!